Felsefe Olimpiyatı’nı Kenan Sarp Çelikel kazandı

Türkiye Felsede Kurumu(TFK)’nun İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Samsun, Bursa, Çanakkale, Hatay, Denizli, Gaziantep, Erzurum illerindeki 11 merkezde düzenlediği 20.Türkiye Felsefe Olimpiyatı sonuçları açıklandı.

Yayınlanma: 16.12.2015 - 12:35
Abone Ol google-news

TFK Felsefe Olimpiyatı ulusal ayağında birinciliği Kenan Sarp Çelikel(Amerikan Robert Lisesi-İstanbul), ikinciliği Emine Semiz(Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), üçüncülüğü Bahar Tunç(Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi) kazandı.

2015 ulusal yarışma jürisi; Komisyon Başkanı Prof.Dr. İoanna Kuçuradi ve üyeler; Nuran Direk, Gülşen Öz, Yüksel Marım, Sona Küçükyan, Çiğdem Şimşek, Gülfer Birsin, Şehriban Gözcü, Suna Atabek, Nurdan Zırhlıoğlu, Yıldız Aybars, Hasan Gürpınar, Nükhet Serkaya’dan oluştu.

Bu yıl Mayıs ayında Belçika’da düzenlenecek olan 24. Uluslararası Felsefe Olimpiyatı’nda Türkiyeyi temsil edecek öğrenciler dereceye giren ilk 10 öğrenci arasından yabancı dil sınavı ile belirlenecek.

IPO üyesi TFK

Türkiye Felsefe Kurumu Nuran Direk Başkanlığı'ndaki Çocuklar İçin Felsefe Birimi tarafından 20 yıldır düzenlenen Türkiye Felsefe Olimpiyadı, Uluslararası Felsefe Olimpiyadı(IPO)’nın ulusal basamağıdır. Türkiye, Dünya Felsefe Federasyonu şemsiyesi altında ve UNESCO himayesinde bir organizasyon olan IPO’nun beş kurucu üyesinden biridir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler