FETÖ soruşturması, Ümitçi ve Çalışma evleri operasyonu: 16 gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılğı şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda iki ayrı hücre için harekete geçti. 16 şüpheli gözaltında.

Yayınlanma: 11.07.2017 - 11:13
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılğınca yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında alınan ifadeler doğrultusunda harekete geçildiği duyuruldu. Şüphelilerin ifadelerinde geçen anlatımlar kapsamında 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İstanbul ve Mersin'de "Ümitçi " operasyonu
FETÖ/PDY soruşturma kapsamında alınan ifade kapsamında örgüt üyesi askeri personelle tekrar irtibata geçebilmek için "Ümitçi" bir yapılanma olduğu bilgisine ulaşıldı. Soruşturma kapsamında yapılan bilgilendirmedi, "Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevli olup FETÖ/PDY Terör örgütlerine üye olan asker şahısların bazı sebepler nedeniyle iletişimlerinin kopması üzerine örgütün bu asker şahıslarla tekrar irtibata geçebilmek 'Ümitçi' diye tabir edilen bir yapılanmaya gitmiştir. Tekrar harekete geçmek için irtibat kurmaya çalışan askerlerin tespitine yönelik yapılan çalışmalan neticesinde operasyon başlatılmıştır" denildi.

İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinden alınan karar doğrultusunda İstanbul ve Mersin'de toplam 13 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. 7 şüpheli gözalıtan alındığı bilgisi paylaşıldı.

9 İlde "Çalışma Evleri" operasyonu
Sabah 06.00'da başlayan operasyonlar kapsamında yapılan açıklamardan bir diğeri ise "Çalışma Evleri"ne yönelik. Açıklama şöyle: "Yine alınan şüpheli ifadeleri doğrultusunda, Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı ve İstanbul Terörle Mücadele Müdürlüğü koordineli çalışması sonucunda Çalışma Evleri, olarak adlandırılan örgüt evlerine yerleştirilen şahısların örgüt eğitimleri, KPSS sınavlaına hazırlanmaları soncu Dışişleri Bakanlığı, Gençli ve Spor Bakanlığı ve Askeri Okullarına yerleştirildiği belirtti. Tespiti yapılıp tarafımıza bilgileri gönderilen şahıslarla alakalı olarak operasyon başlatılmıştır" denildi.
İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinden alınan karar doğrultusunda 9 şüpheli gözaltına alındığı duyuruldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler