Filleri siyanürle katlediyorlar

Afrika'da, dişlerini söküp satmak için sürdürülen fil katliamı son aylarda hız kazandı. Özellikle Zimbabwe'de gerçekleştirilen katliamlarda yalnızca bir ay içinde 60'tan çok filin"zehirlenerek" öldürüldüğü belirlendi.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 14:23
Abone Ol google-news

Yoğun kontroller sonucunda fil avcılarının son aylarda silahla saldırıları bıraktıklarına dikkat çeken Zimbabwe Ulusal Park yetkilileri, fildişi kaçakçılarının bu kez de fillerin su kaynaklarına "siyanür dökerek zehirleme" yolunu seçtiklerini söylediler.

Gazetecilere konuşan Park yetkililerinin verdikleri bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Hwange Ulusal Parkı'nda düzenlenen "zehirleme" saldırısında en az 20 filin daha öldürüldüğünü ve böylece yalnızca bir ay içinde zehirlenerek öldürülen fil sayısının 60'ı geçtiğini söylediler. Park yetkilileri, zehirlenerek ölen filleri yiyen çok sayıda akbabanın da ölü bulunduğunu vurguladılar.

Yaptıkları baskınlarda 40 adet fildişinin ele geçirildiğini belirten Hwange Ulusal Parkı güvenlik birimi yetkilileri, Harrare Havalimanı'nda Singapur'a yollanmak üzere kargolanan 173 kilo fildişine el koyulduğunu ve olaya karışan dört kişinin de tutuklandığını açıkladılar.

Drone ve eğitilmiş köpekle mücadele

Hwange Ulusal Parkı yetkilileri, son dönemde artan "zehirleme" olaylarının, yalnızca filleri değil, Ulusal Park'taki tüm canlıları tehdit ettiğine işaret ederek, bu yeni suç ile mücadele için drone kullanmaya başlayacaklarını ve ayrıca eğitilmiş köpeklerin de devreye alınacağını vurguladılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler