Fransa'da çarşaf tartışması (04.05.2010)
Fransa'da peçeli çarşafın kamuya açık yerlerde yasaklanması ile ilgili tartışma büyüyor.
Hükümetin, peçeli çarşafın kamuya açık her yerde yasaklanması için hazırladığı yasa tasarısının yumuşatılması için bu kez muhalefetteki Sosyalist Parti bir yasa teklifi hazırladı.
Sosyalist Parti, yasağın sınırının daraltılarak, sadece hükümet binaları, toplu ulaşım araçları, hastane ve banka gibi yerlerde güvenlik gerekçesiyle yüzü de örten giysilerin yasaklanmasını önerdi.
Sosyalist Parti Meclis Grup Başkanı Jean-Marc Ayrault, basına yaptığı açıklamada, ''genel bir yasağın uygulanmasının son derece zor olduğunu'' belirtti.
Hükümetin hazırladığı yasa tasarısı, ihlalde bulunanlara 150 Avro, bu giysilerin giyilmesi için baskı yapanlara ise bir yıl hapis ile 15 bin avroya kadar para cezası öngörüyor.
Yasa tasarısı, 15 Mayıs tarihinde bakanlar kuruluna getirilecek. Tasarının meclisten sonra senatoda da kabul edilerek, eylül ayı ortalarında yasalaşma bekleniyor.
En Çok Okunan Haberler
- İstanbul’da yaşam kalitesinin yüksek olduğu 10 semt
- Özel'den Erdoğan'a 'Kılıçdaroğlu' yanıtı
- Sorular sızdı, sınavlar iptal edildi!
- Karadeniz'de şiddetli deprem
- Eşini ve 8 yaşındaki kızını katletti, intihara kalkıştı
- İş insanı seyyar satıcıya çarpıp mesire alanına uçtu!
- Tonlarca patates toplatılıp imha ediliyor
- Ünlü çiftin Los Angeles'taki evleri kül oldu!
- Serenay Sarıkaya ve Mert Demir hakkında yeni gelişme!
- Bakanlık, 'cayma hakkı' için tarih verdi