Fransa'dan EURO 2016 ve terör açıklaması!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşanan canlı bomba saldırılarının ardından Fransa'dan EURO2016 hakkında açıklama geldi.

Yayınlanma: 22.03.2016 - 17:25
Abone Ol google-news

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen terör saldırılarında Zaventem Havalimanı ve bir metro istasyonu hedef alındı. Ölü ve yaralılaron hedef alındığı saldırı, Fransa'nın da gündem konusu oldu.

Bu yaz Fransa'da Türkiye'nin de yer alacağı Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası düzenlenecekken, bu turnuva öncesinde meydana gelen bu saldırılar etkinliğe dair güvenlik önlemleri konusunda tekrar planlamalar yapılmasına sebep oldu.
Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve Euro 2016'da olması gereken güvenlik önlemlerinin altını bir daha çizdi. Cazeneuve, EURO2016'nın da tehdit altına olabileceği sinyalini verirken "Brüksel'deki saldırı bize, EURO2016 için nasıl üst düzey önlemler almamız gerektiğini bizlere hatırlattı" diyerek yaşananların Haziran ayında başlayacak turnuvayı da etkileyebileceğini işaret etti.
Euro 2016 sportmenliği, eğlenceyi ve aynı zamanda takımlar, menajerler ve taraftarlar için güvenliği birlikte sağlamalıdır. Euro 2016 bir kutlama olmalıdır fakat müşterek güvenlik hükümetteki herkes için zorunluluktur." diyen Cazeneuve, geniş güvenlik önlemlerinin sinyallerini verdi.
Daha önceden ise Fransa'ya yönelik terör tehdidinin hala çok yüksek olduğunu kaydeden Bernard Cazeneuve, "Olası toplu cinayetler ve saldırılara karşı güvenlik güçleri, ülkenin her yerinde her zaman hazır durumda olabilmeli" demişti.
UEFA cephesinden ise Euro 2016'daki güvenlik durumuna dair bu konuda herhangi bir cevap gelmedi.

Fransa'da geçtiğimiz Kasım ayında IŞİD saldırısı düzenlenmiş ve o sırada oynanan Fransa-Almanya maçının olduğu stadın da hedefler arasında olduğu açıklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler