Gamze Akkuş İlgezdi, filyasyon sürecindeki aksaklıklara dikkat çekti

Koronavirüs ile mücadele sürecini inceleyen bir rapor hazırlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, filyasyon çalışmalarına dikkat çekti.

Yayınlanma: 28.05.2021 - 04:00
Gamze Akkuş İlgezdi, filyasyon sürecindeki aksaklıklara dikkat çekti
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, salgının 439 gününde yapılamayanları ortaya koyduğu raporunda, Türkiye’de filyasyonun, “evlere ilaç bırakmak” olarak uygulandığını kaydederek, geriye dönük, kaynağı yakalamaya yönelik ciddi bir filyasyon yapılmadığını kaydetti.

Raporda özetle şu bilgilere yer verildi:

  •  Olguların yaşa, cinsiyete, sosyal sınıfa, meslek grubuna ve eşlik eden hastalığa göre dağılımı açıklanmadığı için salgının epidemiyolojik açıdan kapsamlı değerlendirmesi ortaya konulamıyor.
  •  Aşı tedariki zamanında yapılmadı. Hangi aracılarla, kaç doz aşı için anlaşma yapıldığı açıklanmadı. Kullanılan aşıların neden tercih edildiğine ilişkin kamuoyu bilgilendirilmedi.
  •  Türkiye, işe yaradığı konusunda kesin kanıt bulunmayan antiviral tedavi protokolünde ısrar etti. Pandeminin 439. gününde Türkiye “yeni mutasyonlar” sonucu oluşan, varyantlara teslim olmuş durumda. Bu veriler şeffaf olarak paylaşılmıyor.   

‘VEFAT 46 BİNİ GEÇTİ’

  •  İktidarın yönetemediği pandemide; alınmayan önlemler, şeffaf açıklanmayan veriler nedeniyle her gün ortalama en az 11 bin 765 kişi hastalanırken, 100 yurttaş da vefat etti. Toplam vefat sayısı ise 46 bin 970’e ulaştı
  •  Atanmayı bekleyen on binlerce sağlık çalışanı olduğu halde, pandemi döneminde sağlık çalışanlarının kamuda istihdamı eksik kaldı.

İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler