Gamze Akkuş İlgezdi, filyasyon sürecindeki aksaklıklara dikkat çekti
Koronavirüs ile mücadele sürecini inceleyen bir rapor hazırlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, filyasyon çalışmalarına dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, salgının 439 gününde yapılamayanları ortaya koyduğu raporunda, Türkiye’de filyasyonun, “evlere ilaç bırakmak” olarak uygulandığını kaydederek, geriye dönük, kaynağı yakalamaya yönelik ciddi bir filyasyon yapılmadığını kaydetti.
Raporda özetle şu bilgilere yer verildi:
- Olguların yaşa, cinsiyete, sosyal sınıfa, meslek grubuna ve eşlik eden hastalığa göre dağılımı açıklanmadığı için salgının epidemiyolojik açıdan kapsamlı değerlendirmesi ortaya konulamıyor.
- Aşı tedariki zamanında yapılmadı. Hangi aracılarla, kaç doz aşı için anlaşma yapıldığı açıklanmadı. Kullanılan aşıların neden tercih edildiğine ilişkin kamuoyu bilgilendirilmedi.
- Türkiye, işe yaradığı konusunda kesin kanıt bulunmayan antiviral tedavi protokolünde ısrar etti. Pandeminin 439. gününde Türkiye “yeni mutasyonlar” sonucu oluşan, varyantlara teslim olmuş durumda. Bu veriler şeffaf olarak paylaşılmıyor.
‘VEFAT 46 BİNİ GEÇTİ’
- İktidarın yönetemediği pandemide; alınmayan önlemler, şeffaf açıklanmayan veriler nedeniyle her gün ortalama en az 11 bin 765 kişi hastalanırken, 100 yurttaş da vefat etti. Toplam vefat sayısı ise 46 bin 970’e ulaştı
- Atanmayı bekleyen on binlerce sağlık çalışanı olduğu halde, pandemi döneminde sağlık çalışanlarının kamuda istihdamı eksik kaldı.
Video Haberler
-
'İstanbul'da ciddi bir patlama var'
-
6. kattan düşen küçük Belinay, kurtarılamadı
-
'Şimdi yaka silkiyoruz'
-
'Demir Yumruk'ta yeni gelişme
-
'Hekimlik Andı'nı' karanlıkta okudular
-
TÜİK önünde polis engeli
-
Arkadaşlarına ulaşmak için elleriyle toprak kazdılar
-
Polis durdurdu: 23 ton on numara yağ!
-
Yer: Kadıköy... Kadını kaçırmaya çalıştı, esnaf durdurdu
-
İstanbul Silivri'de otobüs alev alev yandı
En Çok Okunan Haberler
-
Asgari ücret zammı belli oldu
-
Erdoğan'dan 'asgari ücret' açıklaması
-
Sedat Peker hareketliliği!
-
‘Bu sadaka bile değil’
-
Peker'den 'Demirören' iddiaları
-
'Arınç'ın başına gelenden daha vahim bir olay...'
-
Benzin ve otogaza indirim geliyor
-
Maymun çiçeği hastalığına yakalanan kişi konuştu
-
Fizik tedavi hekimleri robotlarla el ele!
-
Peker yeniden mi başlıyor?