Ekonomiye zarar vermekle suçlanan gazetecilerin davasına devam edildi
“Ekonomiye zarar vermek” iddiasıyla suçlanan 38 gazetecinin yargılanmasına devam edildi.
İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesinde 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan aralarında Mustafa Sönmez, Merdan Yanardağ, Sedef Kabaş ile Boomberg muhabirleri Kerim Karakaya ve Fercan Yalınkılıç'ın da bulunduğu 38 kişinin yargılanmasına devam edildi.
Önceki celse her bir sanık açısından Serbest Piyasa Kanunu m. 107 uyarınca “menfaat sağlayıp sağlamadığının” tespiti için dosya bilirkişiye gönderilmişti. Bugünkü oturumda taleplerin bilirkişi raporu sunulduktan sonra değerlendirilmesine karar verildi. Dava 4 Haziran’a ertelendi.
İDDİAMAMEDE YER ALAN SUÇLAMA
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) şikayeti üzerine hazırlanan iddianamede sanıkların haberleri ve sosyal medya paylaşımları “Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet” suçu ile ilişkilendirildi.
Dava 10 Ağustos 2018 tarihinde Kerim Karakaya ve Fercan Yalınkılıç'ın ekonomik kriz ve dövizdeki dalgalanmalarla ilgili Bloomberg'te yer alan haberlerin ardından açıldı. Soruşturma dosyası Sermeye Piyasası Kanunu'na muhalefet ettikleri iddiasıyla dövizdeki artış, bankalar ve Türkiye ekonomisine yönelik sosyal medya paylaşımlarında bulunan 36 kişinin dosyasıyla birleştirildi.
Video Haberler
-
Ümraniye'de bir garip olay
-
Telefon batarya bir anda elinde patladı: İşte o anlar
-
Örümcek adam İstanbul'da
-
Vitessiz bisileti bırakıp vitesli olanı çaldı
-
Adana'da lastik deposunda yangın : 2 yaralı
-
Motokurye kanala düştü; O anlar kamerada
-
Doğuş Üniversitesi öğrencilerine soruşturma açıldı!
-
17 Ağustos depreminin yıl dönümünde tatbikatı yapıldı
-
Para dolu çantayı sahibine ulaştırdılar
-
3 bin ton ayçiçeği taşıyan gemi Tekirdağ açıklarında
En Çok Okunan Haberler
-
Paylaşımını sildi, danışmanını suçladı
-
Seçimler Bozdağ’ın kardeşine emanet
-
Son nokta konuldu, bir tarih öne çıkıyor
-
Trafikte yeni kurallar; artık izin yok
-
Sahneye atlayan genç gözaltına alınmış
-
CHP'den, iktidara 'normalleşme' adımı tepkisi
-
İstanbul'da İYİ Partililere saldırı
-
Cumhuriyet tarihinde ilk Ermeni kaymakam
-
Demirtaş, AKP'li Turan'ı böyle ti'ye aldı
-
Zeytinli Rock Festivali’nin yeni tarihi belli oldu