Gazetelerde Bugün

Hükümet, Suriye konusunda tezkere kararı olmadığını, özür ve tazminat dahil hukukun imkânlarını kullanacaklarını açıkladı. Haber bugünkü gazetelerin manşetlerinde...

Yayınlanma: 26.06.2012 - 06:30
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

‘Savaş istemiyoruz’


Hükümetten net açıklama: Özür ve tazminat dahil hukukun imkânlarını kullanacağız


HÜRRİYET

Kurtarma uçağına ateş


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye'nin düşürdüğü Türk jetine yardıma giden bir başka Türk uçağına daha ateş açıldığını söyledi.


MİLLİYET

Kuyruklu yalan


Suriye'nin düşen jetle ilgili "Hava sahamızdaydı. Uçaksavarlarla vurduk, kanıt olarak da kuyruğu Türklere verdik" açıklamasına Dışişleri'nden ve Hükümet Sözcüsü Arınç'tan yalanlama geldi. İşte iddialar ve yanıtları:


VATAN

Tutuklandı


28 Şubat'ın YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Batı Çalışma Grubuyla ortak faaliyet göstermekle suçlandı, Sincan Cezaevi'ne kondu.


RADİKAL

Sinir harbi

Türkiye ile Suriye arasında tam bir sinir harbi yaşanıyor. Ankara, Şam'ın alaycı tavrından rahatsız. Suriye'nin 'ortak komisyon' teklifine de "Her şey net.Önce özür dileyin" yanıtı gitti.


AKŞAM

Bizim taban 'Ordu Şam'a' demez


Suriye konusundaki temkinli tepki, AK Parti örgütünde zemin buluyor. Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, tabanın refleksini AKŞAM'a anlattı. "Bizde 'Haydi savaşa' yaklaşımı olmaz. Kimsenin gazına gelmeyiz" dedi.


SÖZCÜ

Tayyip'te ses var ama görüntü yok


Olay olduğu an esip gürlüyor, "asarız, keseriz,yakarız" diyor iş icraata gelince hiçbirşey yapılmıyor, sonuç hüsran oluyor!


AYDINLIK

Askerden askere özür


Suriye askeri yetkililerinin, geçen cuma günü Türk uçağının Akdeniz'de düşürülmesinden sonra, Türk askeri yetkililerinden özür diledikleri iddia edildi. Suriyeli yetkililer daha önce de bölgeye İsrail'in sızması nedeniyle bölgenin hassas olduğunu ifade ettiler.


HABERTÜRK

Bir gemiden de atılmış olabilir


"Füze karadan atılsaydı radar izi olurdu ama bir iz yok"


SABAH

Şam'a misilleme NATO masasında


Davutoğlu NATO toplantısında Fantom krizinin sadece Türkiye'nin değil ittifakın sorunu olduğunu savunacak ve ortak tavır isteyecek.


POSTA

Arapsaçı


Türkiye, "Kendi radar sistemimizi test etmek için kalkan silahsız uçağımızı Suriye uluslararası sularda füzeyle vurdu" demişti. Suriye dün "Türk uçağını 100 metre yükseklikte uçarken füzeyle değil uçaksavarlarla, kendi karasularımızda vurduk. Uçağın mermi izleri bulunan kuyruğunu Türkiye'ye teslim ettik" dedi.


BİRGÜN

Susturamazsınız


Başta Ankara olmak üzere ülke genelinde KESK'e yönelik KCK adı altında operasyon başlatıldı. KESK Başkanı Özgen'in de aralarında bulunduğu 72 kişi gözaltına alındı. Operasyonlara büyük tepki var.


YENİ ŞAFAK

Misilleme hakkımız

Türkiye, uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan uçağımızı düşüren Şam yönetimine karşı misilleme dahil bütün seçenekleri ortaya koydu. Ankara'nın kararlılığını kritik Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Arınç yansıttı: Aynı mukabele hakkımız


ZAMAN

Dünyadan Suriye'ye kınama, Türkiye'ye itidal çağrısı


Suriye'nin Türk jetini düşürmesine başkentlerden tepki yağarken, Türkiye'nin soğukkanlılığını koruması takdirle karşılanıyor. Diplomasiye ağırlık veren Ankara, dünyada haklılığını anlatıyor, aynı zamanda tüm ihtimallerin masada olduğunu da vurguluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler