Gaziler isyan noktasında
Çalışabilir durumda olan gazilerin erken emeklilikten yararlanma hakkının 2019 Aralık ayında kaldırılmasının ardından emekli maaşları kesilen gaziler isyan noktasına geldi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) “sehven emekli olmuşlar” diye açıkladığı uygulamanın ardından CHP Milletvekili Utku Çakırözer emeklilik hakları elinden alınan gazilerle bir araya geldi. 1999 yılında Siirt’te mayına basması sonucu iki bacağını da kaybeden ve tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Gültekin Oran, “Devletin vermiş olduğu iş imkanından faydalanarak kamuda çalışmaya başladım. Primlerimi doldurdum 1.1.2014 yılında emekli oldum. 17.12.2019 tarihi itibarıyla emekli maaşım kesildi. Devlet bizim mağduriyetimizi bir an önce gidermeli” dedi.
Çakırözer de, “Kahraman gazilerimiz bu vatan için canlarını ortaya koydu. Devlet, Türkiye çapında yüzlerce gazimizden özür dilemeli. Gazilerimiz hak ettikleri emeklilik maaşları, kuruşu kuruşuna ödenmeli” diye konuştu.
Video Haberler
-
Hollanda'nın ardından Rusya’da da hortum: 1 ölü
-
CHP'den iktidara orman yangını tepkisi
-
O anlar kameraya işte böyle yansıdı
-
İBB ekipleri sel bölgesinde
-
Apar topar sildiler... TRT'den tepki çeken video!
-
Hollanda’da hortum: 1 ölü, 10 yaralı
-
Hollanda'da fuarda silahlı soygun
-
'Malı götür, hırsızlığı yap, Saray arkanda'
-
Covid-19 döneminde 'anne depresyonu' arttı
-
Kadınlardan Pınar Gültekin için adalet nöbeti
En Çok Okunan Haberler
-
Endişelendiren dolar tahmini
-
Usta sanatçı Cüneyt Arkın'ı yitirdik
-
Motorine indirim geldi: İşte güncel fiyatlar...
-
Bahçeli'nin zor anları
-
Motorine indirim geliyor
-
Cem Küçük'ten 'istifa ettirildi' iddialarına yanıt
-
AKP'nin dikkat çeken oy oranı
-
'Görüşmem mümkün değil'
-
Enflasyonda en kötüsü mü geliyor?
-
Türk Ocakları'ndan Devlet Bahçeli'ye yanıt