Gazze ateş altında

İsrail ordusu Gazze'den atılan 30'dan fazla havan topu ve füzeye misilleme olarak Gazze'de Hamas ve İslami Cihad'a ait 35 hedefi vurduğunu duyurdu.

Yayınlanma: 29.05.2018 - 17:17
Abone Ol google-news


İsrail ordusundan (IDF) yapılan açıklamada "Savaş uçakları ve hava araçları Gazze'de Hamas ve İslami Cihad terör gruplarına ait 7 bölgedeki 35 terör hedefini vurdu" dendi.

IDF vurulan alanlar arasında 6 askeri yerleşke, cephane depoları, denizdeki hedefler, bir tünel ve üsler olduğunu ileri sürdü.

 

Ordunun basın servisinden yapılan açıklamada 2014'te Hamas ile yapılan savaşa atıfla "Koruyucu Hat Operayonu'ndan beri görülmemiş düzeyde harekete geçtik" dendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sabah saatlerinde Gazze'den İsrail'e 28 adet havan topu atıldığı açıklanmış ancak bunların çoğunun Demir Kubbe savunma sistemi tarafından imha edildiği ve yaralanan olmadığı belirtilmişti.

Daha sonra İsrail Gazze'den iki kez daha füze saldırısı yapıldığını ancak bunların da Demir Kubbe tarafından engellendiğini duyurmuştu.

Gazze'de İsrail'in hava saldırısı nedeniyle ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

İsrail askerleri geçtiğimiz haftalarda Gazze sınırında eylem yapan Filistinlilerin üzerine gerçek mermilerle ateş açmış ve 60'tan fazla Filistinliyi öldürmüştü. (Kaynak: Sputnik)

 

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler