‘Geleceğe katkı sağlıyoruz’

Yıldız Holding Üst Yöneticisi Mehmet Tütüncü, ülke kaynaklarının doğru kullanımının önemine dikkat çekti.

Yayınlanma: 25.12.2019 - 02:00
‘Geleceğe katkı sağlıyoruz’
Abone Ol google-news

Enerji ve su tasarrufu, atık yönetimi , sürdürülebilir tarım, çevreye, doğaya, insan emeğine saygı... Yıldız Holding Üst Yöneticisi Mehmet Tütüncü, oluşturdukları sürdürülebilirlik stratejisiyle sadece kendi grup şirketlerinin değil Türkiye’nin geleceğine katkı sağladıklarını vurguladı.

Sürdürülebilirlik raporunun ikincisini yayımlayan Yıldız Holding’in bu vizyonunun kökleri kurucuları Sabri Ülker’in “israfsız şirket modeli”ne dayanıyor. Zaten Tütüncü de kaynakların doğru kullanımı, tasarruf, verimlilik gibi kavramların daha o günden şirketin DNA’sına yerleştiğini belirtti. Tütüncü  bu yıl ilk kez Adapazarı Şeker’in de yer aldığı raporda Pladis, Godiva, Ülker Bisküvi, Bizim Toptan, Şok Marketler, Besler Gıda, Kerevitaş, Gözde Girişim ve Adapazarı Şeker’in sürdürülebilirlik uygulamalarını Birleşmiş Milletler’in 2030 kalkınma hedeflerini temel alarak gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

KAZANIM YÜZDE 90

Tütüncü “Mutlu et, mutlu ol” vizyonu ile hareket ettiklerini ve bu bağlamda çalışanların mesai saatlerini bir saat azalttıklarını açıkladı.

Yıldız Holding Sürdürülebilirlik Genel Müdürü Begüm Mutuş da, “Job@Yıldız Holding” kapsamında iş başvurularında sıklıkla aranan “tecrübeli” şartını kaldırdıklarını ayrıca girişimci gençlere yönelik Startup Day günleri başlattıklarını  anlattı. 

Ayrıca şirketlerinin uygulamaları hakkında da bilgi veren Mutuş, sadece Ülker Bisküvi’nin geri dönüşüm ve kazanım oranının yüzde 90’a çıktığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler