Genç Yetenekler umudu yeşertti

Üstün yetenekli gençlerin kariyerlerinde ilerlemeleri için “Genç Yetenekler” projesini 11 yıldır sürdüren ÇEV Sanat, pazartesi akşamı Zorlu’da artık gelenek haline gelen “Genç Yetenekler Konseri”ni QNB Finansbank desteğiyle gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 15.01.2020 - 02:00
Genç Yetenekler umudu yeşertti
Abone Ol google-news

Projeye baştan beri destek veren Yıldız Kenter’in saygıyla anıldığı geceyi bu yılda, genç yeteneklere destek olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Halit Ergenç sundu. Genç yeteneklere ÇEV sanat kurulu üyesi şef, piyanist İbrahim Yazıcı yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası eşlik etti.

Gecenin onur konuğu keman virtüözü Ayla Erduran’dı. Sanat kurulu üyesi Bülent Evcil ile birlikte sahneye çıkan Erduran, genç yeteneklerin kaliteli enstrümana da ihtiyacı olduğunu hatırlatarak destek istedi.

İngiliz keman virtüözü Charlie Siem’in konuk solist olarak katıldığı konserde genç yeteneklerden üçüne özel ödül de verildi. QNB Finansbank Sanat Ödülü’nü Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras Amerika’da yapılan yarışmada dünyadaki ilk on kontrbasçı arasına giren Gizem Sözeri’ye verdi. Sözeri, orkestra eşliğinde çaldığı Kouzevitski “Kontrbas Konçertosu” nun 3. bölümüyle ödülü hak ettiğini kanıtladı.  

Genç yaşta ölen sanatçı Deniz Kocaoğlu adına burs fonu ile 3 öğrenciye eğitim desteği de sağlayan aile, Deniz Kocaoğlu Sanat Ödülü’nü, hasta olmasına rağmen çalmakta ısrar eden, yaşı küçük azmi büyük piyanist Adil Kerem Ünal’a sundu. İzmir İstek Okulu öğrencisi, 2018’den beri Olten Filarmoni Sanat Okulu’nda İbrahim Yazıcı’yla piyano eğitimini sürdürmekte olan 2009 İzmir doğumlu Ünal, son bölümünü çaldığı Haydn, “Piyano Konçertosu”yla dakikalarca alkışlandı.

ÇEV Sanat Ödülü ise, başkan Berrin Yoleri tarafından Londra, Guildhall School of Music’de artist diploma eğitimi süren ve New York’ta Concert Artists Guild yarışmasını kazanarak 3 yıl boyunca Amerika ile Asya kıtasında konserler verecek olan 1993 doğumlu çellist Cemal (Jamal) Aliyev’e sunuldu. Konserde Piazola “Oblivion”, Popper, “Concert  Polonaise” ve “Hungarian Rhapsody” eserlerini orkestra ile seslendiren, Sien ile Handel “Passacaglia” ve Yazıcı ile de Livaneli “Yiğidim Aslanım” eserlerini çalan Aliyev, gecenin yıldızıydı. Hochschule für Musik und Theater Hamburg’da keman eğitimi alan Kazım Kaan Alıcıoğlu, Musica Mundi’de piyano eğitimini sürdüren Cansu Naz Eriş, Moskova Devlet Tchaikovsky Konservatuvarı’nda piyano eğitimi devem eden, Beren Gürcüoğlu, Hochschule für Musik und Theater Münih’te obua eğitimi alan Gülin Ataklı, Osmangazi Mithatpaşa İlkokulu öğrencisi olup piyano eğitimine Yıldız Aslanova ile devam eden Arya Su Gülenç, Royal Academy of Music’de eğitimi alan Ezgi Sarıkçıoğlu, Royal Academy of Music’te keman eğitimi süren Arda Karakaya orkestra eşliğinde yeteneklerini sergilediler.

Uzun gece ödül alanlarla birlikte sahnede parlayan on yıldızın saçtığı umut ışığıyla aydınlandı. Erduran’ın sahneden haykırdığı gibi: “Müzik yaşadıkça dünya ölmez. Müziğe yapan, destek olan herkese çok sevgi ve teşekkür”.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler