Gençler hayallerini tasarlıyor

Sabancı Vakfı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) işbirliğiyle hayata geçirilen “Hayalini Tasarlayanlar” projesi kapsamında, öğrencilerin evde geçirdiği zamanı daha verimli değerlendirmelerini sağlayacak çevrimiçi ders portalı açıldı.

Yayınlanma: 04.06.2020 - 06:00
Gençler hayallerini tasarlıyor
Abone Ol google-news

Herkese açık ve ücretsiz çevrimiçi içeriklere sahip proje, öğrencilerin teknolojiyi kullanarak yaratıcı bir şekilde problem çözmesini amaçlıyor. “Hayalini Tasarlayanlar” projesi kapsamında hazırlanan çevrimiçi ders videoları; Elektroniğin Temelleri ve Arduino ile Programlama, Algoritmik Düşünme ve Python ile Programlama, Proje Yönetimi, Tasarım İlkeleri ve Üç Boyutlu Tasarım konularını kapsıyor.

Her biri başlangıç seviyesinde olan ve en az üç saatlik eğitim içeren videolar Türkiye’nin farklı illerindeki öğretmen ve öğrencilerin bilgiye erişim imkânını artırmayı ve gençlerin teknolojiyi kullanma becerilerini geliştirerek içinde yaşadıkları çevreye ait sorunlara çözümler üretmelerini hedefliyor.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “2018 yılından beri destek verdiğimiz ‘Hayalini Tasarlayanlar’ projesi kapsamında, içinde bulunduğumuz COVID-19 salgını döneminde öğrencilerin eğitimine ve kişisel gelişimlerine destek olacak bir çevrimiçi ders portalının açılmasından büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler