Gençlerin gözü dışarıda

Kariyer.net’in CURIOCITY işbirliğiyle yaptığı “Çalışma Hayatında Yeni Mezunlar” araştırmasına göre, her 10 yeni mezundan 6’sı kariyerini titizlikle planladığını belirtirken, 7’si kariyerlerinin akışının “piyasa şartları ve fırsatlar” tarafından belirlendiğini ifade etti. Araştırmaya katılan yeni mezun ve işverenler, geleceğin ilk 2 mesleğinin sırasıyla yazılım ve yapay zekâ ve robotik olduğunda fikir birliğine vardı.

Yayınlanma: 03.01.2020 - 02:00
Gençlerin gözü dışarıda
Abone Ol google-news

Kariyer.net üyesi 1878 yeni mezun ve 223 işverenin katılımıyla yapılan araştırmaya göre, gençler arasında kısa süre içerisinde ilk işlerinden ayrılma kararı verenlerin de olduğu görülüyor. Gençlerin bu kararı ilk 4 - 6 ay içerisinde aldıkları; ve işlerinden ayrılma nedenlerinin düzensiz/fazla çalışma saatleri (yüzde 23), iş tanımının ve sorumlulukların net olmaması (yüzde 20), iş tanımı ve sorumluluklar dışında görev verilmesi (yüzde 18) şeklinde sıralandığı görülüyor.

Araştırmada, her 10 gençten 7’si “Daha iyi iş olanakları için ülke değiştirir misiniz” sorusuna “Evet” yanıtını verirken, her 10 gençten 9’u daha iyi iş olanakları için şehir değiştirebileceğini belirtiyor. Yeni mezunların neredeyse tamamı (yüzde 96) okurken staj yaptığını belirtiyor. Ne var ki katılımcıların yüzde 80’i stajlarını zorunlu olduğu için yaptığını dile getirirken kendi isteği ile staj yapanların oranı yüzde 16’da kalıyor. Gençlerin kendilerini iş hayatına hazırlayan staj yerlerini ortalama 3 ayda buldukları görülüyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler