Gökhan Gönül'ün performans sırrı

Şener Özbayraklı’nın gelişi sanırım Gökhan Gönül’de doping etkisi yapmış olmalı. Savunmada olsun, ofansta olsun harikalar yaratıyor.

Yayınlanma: 12.12.2015 - 15:14
Abone Ol google-news

Şener Özbayraklı’nın gelişi sanırım Gökhan Gönül’de doping etkisi yapmış olmalı. Savunmada olsun, ofansta olsun harikalar yaratıyor. Sakatlıktan sonraki dönüşü muhteşem oldu. Bu süreçte Şener görevdeydi. Şener şimdilerde kulübede. Varsın kulübede otursun. Gün gelir çıkar oynar. Oynadığı maçlarda o da görevini en iyi yapanlardan biriydi.

Fenerbahçe formasını giymek öyle herkese nasip olmaz. Gökhan Gönül, Volkan Demirel’in oynamaması nedeniyle sahaya takım kaptanı olarak çıktı. Maç başladı, Gökhan sesleri. Maç sona erdi yine Gökhan sesleri. Alkışlar çığ gibiydi. Gökhan, Markovic’e yaptırdığı asistin dışında Fenerbahçe’de gecenin tartışmasız en dikkat çeken ismi oldu. 44 isabetli pas yaptı, çaldığı 11 topla da bu kulvarda zirveye çıktı. 85 kez topla buluştu, 7 orta yaptı ancak isabet birinde vardı. Gökhan Gönül anımsarsanız Antep maçında da güzel futbolunu jeneriklik bir golle süslemişti.

Sözleşmesi bitiyor

30 yaşındaki futbolcu sezon sonu Fenerbahçe’deki dokuzuncu dönemini tamamlıyor. Birçok Avrupa devinin transfer listesinde olan Gökhan için başta Lazio ve Valencia’nın adı geçse de Gönül’ün böyle bir imza atmaya hiç niyeti yok. Aksine, halinden son derece memnun olan tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe’den ancak gönderilirse ayrılabileceğini ifade ediyor. Bu kadar ‘Gönül’den oynayan bir futbolcuya yönetimin yeni sözleşme için teklif götürmemesi ilginç. Sakat sakat oynadığı maçları unutmadım.

Diego’nun bir sorunu olmalı

Sarı - Lacivertlilerin orta saha oyuncularından Diego Ribas gördüğü kırmızı kartla taraftarın tepkisine neden oldu. Ribas, G.Antep maçında da penaltı yaptırmış ve yine kırmızı kart görmüştü. Acaba sorun mu yaşıyor? Bir eleştiri de teknik direktör Vitor Pereira’ya. Ribas kırmızı kart görmüş, takım içinde bir hamle yapmıyor. Üstüne üstlük bir de gol yiyorsun. Hamle için 16 dakika beklemek hata.