Google modem işine girdi: OnHub

İnternet ve teknoloji devi Google’ın Alphabet çatısı altında yeniden yapılanmasıyla yeni ürünler duyurulmaya başlandı. Google bu sefer modem işine girdi yeni yeni modemi OnHub’ı duyurdu. Ön siparişe çıkan Google’ın modeli OnHub’ın detayları haberimizde.

Yayınlanma: 24.08.2015 - 21:44
Abone Ol google-news

Yeni teknolojilere daima açık olan Google, yenilikçi tavrıyla hayatımızın çoğu alanına ilişkin çalışmalarını gün geçtikçe artırıyor. Bu seferde Google bir modem yapmış. OnHub isimli bu modem, şimdiye kadar piyasaya çıkan çoğu modeme göre son derece gelişmiş özelliklere sahip. Tabii ki kurumsal pazarda yıllardır yüksek teknolojili modemler vardı ancak Google bu modemle ev kullanıcılarını hedef alıyor. OnHub, üzerinde bulundurduğu teknojiler ile dikkat çekiyor.

İlk olarak bu modemin sıradan bir modemden ziyade aslında mini bir bilgisayar olduğunu söyleyelim. Çünkü OnHub’ın içerisinde çift çekirdekli 1.4 GHz hızında bir işlemci, 1 GB sistem belleği ve 4 GB depolama alanı yer alıyor. 1 adet USB 3.0 portu ve Bluetooth 4.0 ile son derece farklı bir modem. Google OnHub’ın içerisinde 13 adet anten bulunuyor. Bu antenlerin 6 tanesi 2.4 GHz bandında, 6 tanesi ise 5.0 GHz bandında çalışıyor. Sonuncu anten ise sinyaller arasındaki gerekli paylaştırmayı yapmak için konulmuş.

P-Link aracılığıyla geliştirilen modemde, 802.11a/b/g/n/ac, 802.15.4, Weave ve Bluetooth Smart Ready teknolojilerine yer verilmiş. 200 Dolarlık fiyatıyla ön siparişe çıkan modem, gelişmiş donanımsal özelliklerinin yanı sıra yazılım tarafında da adeta benzersiz. Kendi kendini güncelleyen modem, kullanıcılara daima hızlı ve stabil bir internet vaat ediyor. Kesintisiz sinyal, trafik yönetimi gibi kavramlar ile ön plana çıkarılmaya çalışılan ürünün detayları önümüzdeki haftalarda belirginleşecektir.

Dev bir origami: James Webb Uzay Teleskobu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler