Gül artık Yıldız Sarayı'nda çalışacak!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde 120 metrekarelik kabul odası ve 50 metrekarelik çalışma ofisi yapılıyor.

Yayınlanma: 12.07.2012 - 08:56
Abone Ol google-news

"Devlet Kabul Salonu ve Saray Müze" olarak düzenlenen Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde hummalı çalışma var.
 
Köşkün üst katında, Cumhurbaşkanı Abdulah Gül'ün konuklarını ağırlayabileceği kabul salonu ile çalışma odası hazırlanırken, giriş katı saray-müze oluyor.

Vatan gazetesinin haberine göre, "Devlet Kabul Salonu ile Saray Müze" için, aralarında Yaşar Yılmaz'ın da yer aldığı üç sanat tarihçi de çalışmalarda yer alıyor. Binanın özgün haline sadık kalınarak yürütülen çalışmanın, Ekim 2013 tarihinde tamamlanması hedefleniyor.
 
Köşk, yarı bodrum, bodrum katı ile giriş ve üst kattan oluşuyor. Duvarları ve tavanları zengin süslemeli, toplam bin 600 metrekarelik köşkün, üst katı 800 metrekare. Üst katın girişi büyük avluyla başlarken, avlu etrafında yüksek tavanlı 12 oda yer alıyor.
 
50 metrekarelik çalışma ofisi

Cumhurbaşkanı Gül'ün konukları ve çalışması için düzenlenen oda, 120 metrekarelik kabul odası olurken, Gül için 50 metrekarelik çalışma ofisi ile yine 50 metrekarelik bir dinlenme odası yapılıyor.
 
Yine bekleme odası, toplantı odası ile misafirler için bir çalışma odası da yer alacak. 800 metrekarelik bu üst katın en büyük alanı ise girişindeki avlu. Binanın giriş katı ise saray-müze olarak kullanılacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler