Gül, milletvekilleriyle görüşmesini savundu

Eski bakan ve milletvekilleriyle buluşan Abdullah Gül, “siyasete ısınıyor” yorumlarına tepki gösterdi. Gül “Hepsi AKP’den. Davet ettiler, konuştuk. Yanlış anlayacak ne var” dedi. Gül, Yüce Divan oylamasında vekillerin “vicdanlarıyla” karar verdiğini söyledi.

Yayınlanma: 24.01.2015 - 02:22
Abone Ol google-news

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Siyaset tarzımızı değiştirmeli, kıran kırana mücadele ile enerjimizi tüketmemeliyiz”, “Siyasi istikrar sadece vekil çoğunluğu değil” mesajları verdiği, eski bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu buluşmaya ilişkin siyasete ısınıyor eleştirilere tepki gösterdi. Gül, hep beraber dayanışma içerisinde olmaları gerektiğini, Türkiye’nin önündeki hem avantajları ve hem riskleri konuştuklarını, sohbet ettiklerini söyledi. Eski bakanlarla ilgili TBMM’de yapılan Yüce Divan oylaması ile ilgili de “Milletvekilleri kendi vicdanlarıyla karar verdi” değerlendirmesini yaptı.

Cuma namazını Kâğıthane’deki Sadabad Camisi’nde kılan Gül, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Abdullah Gül’e, çarşamba günü İstanbul’da eski bakan ve milletvekilleriyle yaptığı toplantıya ilişkin “Eski parlamenterlerle bir araya geldiniz. Bu bazı yanlış anlamalara neden oldu” sorusu yöneltildi.
Gül, soruya “Yanlış anlayacak bir şey yok. O eski parlamenterlerin hepsi AKP’den. İstanbul’da onlar davet ettiler. Yemek yedik ve onlara bir konuşma yaptım. Yanlış anlayacak ne varmış” diye yanıt verdi.

TBMM genel kurulunda eski bakanla ilgili yapılan Yüce Divan oylaması ile ilgili bir soru üzerine Gül “Neticede, milletvekilleri kendi vicdanlarıyla karar verdiler” dedi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah b. Abdulaziz’in vefatı ile ilgili Gül, “Kral Abdullah’la çok yakın işbirliğimiz oldu. Çok üzüldüm.
Cumhurbaşkanı’nın da cenazeye gitmiş olması Türkiye’nin Arabistan’a verdiği önemin çok önemli bir nişanesidir. Bundan da çok memnun oldum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler