Gül, Mısır'da

Cumhurbaşkanı Gül, Milli Savunma Bakanlığı'nda Mısır Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi Başkanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi tarafından resmi törenle karşılandı.

Yayınlanma: 03.03.2011 - 13:03
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçak ''ANA'' ile Mısır'a geldi. Cumhurbaşkanı Gül'ü, Kahire Havaalanı'nda Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt ile öteki yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Milli Savunma Bakanlığı'nda Mısır Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi Başkanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi tarafından resmi törenle karşılandı.
İki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından Gül, tören kıtasını selamladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Mısır Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi Başkanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi ile Milli Savunma Bakanlığında bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi Başkanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi ile görüşmesinde, Mısır'da Türkiye'nin tecrübelerini açık yüreklilikle paylaşarak, öngörülerini dile getirdiklerini belirterek, ''Şunu yakinen gördüm ki Sayın Mareşal Tantavi ve arkadaşları, Mısır gençliği ve halkının arzu ve beklentilerini görüş vaziyetteler ve bu doğrultuda kısa süre içerisinde üstlerine düşeni yapacaklarını ifade ettiler ve Mısır'da demokrasinin gerçekleştirilmesinin de onurunu Mısır halkıyla beraber yaşayacaklarını ve yaşamak istediklerini de gördüm ve anladım'' dedi.

"Reformlara halk öncülük ediyor"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği Rezidansı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Mısır'da büyük bir değişimin yaşandığını ve bu büyük değişime ve reformlara da halkın öncülük ettiğini söyledi.

Bu büyük halk devriminden sonra Mısır'ın yönetiminin silahlı kuvvetlere ve yüksek askeri konseyin uhdesine verildiğini anımsatan Gül, bu geçiş sürecini de Mısır ordusunun en iyi şekilde başaracağını ifade etti.

Bu çerçevede Mısır Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi Başkanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi ve komutanlarıyla uzun bir görüşme yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Gül, bu görüşmede fikirlerini ve düşüncelerini açık bir şekilde paylaştığını, inandıkları her şeyi Tantavi'ye ilettiğini belirtti. Gül, şöyle konuştu:

''Bunların büyük bir samimiyetle dinlenmesi ve bunların büyük bir şeklide kabul görmesinden de ziyadesiyle memnun oldum. Biz şuna inanıyoruz ki bu süreç, Mısır halkının, gençliğinin bütün beklentileri karşılanacak şekilde bitmelidir. Mısır, demokratik, parlamenter, anayasal bir sisteme geçmelidir ve yine bu sürecin sonunda Mısır devlete güçlü bir şekilde çıkmalı ve bölgenin en güçlü devleti ve bölgenin en mutlu halkı olmalıdır.
Tüm bu konularla ilgili Türkiye olarak biz, tecrübelerimizi de kendileriyle paylaştık ve bu konudaki çeşitli öngörülerimizi gayet açık yüreklilikle ifade ettik. Şunu yakinen gördüm ki Sayın Mareşal Tantavi ve arkadaşları, Mısır gençliği ve halkının arzu ve beklentilerini görmüş vaziyetteler ve bu doğrultuda kısa süre içerisinde üstlerine düşeni yapacaklarını ifade ettiler ve Mısır'da demokrasinin gerçekleştirilmesinin de onurunu Mısır halkıyla beraber yaşayacaklarını ve yaşamak istediklerini de gördüm ve anladım.''

 

Müslüman Kardeşler Lideri Muhammed Bedii ile görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Müslüman Kardeşler Lideri Muhammed Bedii ve El-Ghad Partisi Başkanı Ayman Nur'un da aralarında bulunduğu liderlerle bir araya geldi.
Gül, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği rezidansında bazı parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Müslüman Kardeşler Lideri Muhammed Badii, El-Ghad Partisi Başkanı Ayman Nur, Wafd Partisi Lideri Al Sayid Al Badavi, Kefaya Grubu Başkanı George İshak, Bağımsız Solcu Parti Başkanı Ahmed Baha El Din Shaban ve Al Şhorouk Yayınevi Başkanı İbrahim El Muallim ile bir araya geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler