Güleç: 'Hekimin dokunulmazlığı var' düşüncesi yanlış

Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşaviri Recep Aydın Güleç, sağlık hizmetlerinde hekim hataları sonucu ortaya çıkan sorunlarda, ''hekimlerin dokunulmazlığı var, hiçbir şey yapılamaz'' düşüncesinin yanlış olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 09.04.2011 - 11:22
Abone Ol google-news


Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşaviri Recep Aydın Güleç, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli Barosu işbirliğiyle EGS Park Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Sağlık Hukuku Sempozyumu''nda yaptığı konuşmada, hasta, hasta yakını ve hekim ilişkisinde bazı aksayan noktalar olduğunu ifade etti.

Türkiye'de özellikle hasta yakınlarının, hastalarının durumu hakkında hekimlerden bilgi alma hakkının kısıtlı olduğunu dile getiren Güleç, ''52 yaşında hukuk müşaviri bir arkadaşımız rahatsızlandı. Bakanlığın hukuk müşaviri olarak hekim arkadaşımızı arıyoruz, 'iyi, iyi' diyor. Baktık ki bir sabah arkadaşımız rahmetli oldu. Yani biz Sağlık Bakanlığı müşavirleri olarak hastamızdan bilgi alamıyoruz ki vatandaşlarımız alabilsin'' dedi.

Güleç, hekimlerle ilgili hukuki bir konu gündeme geldiğinde, ''hekimler hiç tazminat ödemesin'' noktasına gelindiğini ifade ederek, ''Hekimin dokunulmazlığı var, hekime hiçbir şey yapılmaz gibi bir düşünce yanlış. Eğer çok ciddi ihmal, hata göstermişseniz hekimler olarak sizler de tazminat ödeyeceksiniz'' diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı davalarının bundan sonra Maliye Bakanlığı yerine bakanlığın kendisine bağlı döner sermaye avukatları tarafından takip edileceğini de kaydeden Güleç, şunları söyledi:

''Önümüzdeki günlerde bakanlık tarafından 300 civarında döner sermaye avukatı ataması yapılacak. Döner sermaye avukatı atamasının yapılamadığı yerlerde de avukatlık hizmetleri serbest avukat meslektaşlarımızdan hizmet satın alma yoluyla yapılacaktır.

Bundan sonraki dönemde Sağlık Bakanlığı davaları bakanlık tarafından alınan avukatlar aracılığıyla yürütülecek. Bir yıl içerisinde Maliye Bakanlığı bünyesinde bulundurulan bütün dava dosyaları bakanlığa devredilecek.''

Sempozyuma, Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş ile avukat ve doktorlar katıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler