Gümüşdağ: 'Derhal harekete geçmeliyiz'

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde yaptığı Kazakistan maçında yaşananların Türk futbolunun paydaşlarının derhal harekete geçmesini işaret ettiğini belirtti.

Yayınlanma: 18.11.2014 - 15:29
Abone Ol google-news

Gümüşdağ, yaptığı yazılı açıklamada, A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan ile oynadığı maç esnasında yaşananların sadece futbol paydaşlarının değil, tüm Türk halkının üzerinde dikkatle düşünmesi gereken ciddi sorunları gün ışığına çıkardığını belirterek, "Kulüp taraftarlığı arasında yaşanan şiddet olayları dahi kabul edilemezken, ay-yıldızlı bayrağın altında tek vücut olmamız gereken en önemli maçlardan birinde peş peşe cereyan eden esef verici olaylar, derhal harekete geçmemiz gerektiğini işaret etmektedir. Acil ve kesin çözümlere, gerekirse kanuni değişikliklere ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Milli kaleci Volkan Demirel'in sataşmalara kayıtsız kalarak profesyonelce davranması gerektiğini aktaran Göksel Gümüşdağ, şunları ifade etti:

"Milli kalecimizin üzerindeki tek forma kırmızı ve beyaz renktedir. Onu tahrik ettiğinizde Türkiye'yi tahrik ediyoruz demektir. Bunu hepimizin anlamasına ihtiyacımız var. Çok kritik bir maçta profesyonelliğin gereği, birkaç kendini bilmezin sataşmalarına kayıtsız kalıp, sinirlerine hakim olup, o maçı sahiplenmektir. O formayı giyen her oyuncumuzun da bu profesyonellikte olmasına ihtiyacımız var. Basın mensuplarımızın daha yüksek sorumluluk almalarına, toplumu tahrik edici, sansasyonel değil, motive edici sportif haberciliği ön plana çıkaran mesailerine ihtiyacımız var. Güvenlik güçleri mensuplarının ise ne kadar zor bir görev üstlendiklerinin bilincinde olmalarını, kontrolsüz güç kullanımında sonuçların ne kadar vahim olacağının farkına varmalarını, sakin ve profesyonel kalma konusunda belki de eğitim almalarına ihtiyacımız var."

- "Hiç vakit kaybetmeden birlik olmalıyız"

Gümüşdağ, kulüp başkanları ve yöneticilerinin toplumu sağduyu ve iyiliğe yönlendirici bir tavır içinde olması gerektiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Eminim Türkiye Futbol Federasyonu ve yetkili birimler, yaşananların sorumluluklarını bulup, gereğini yerine getireceklerdir. Statlarımızda güvenlik konusuna yoğunlaştığımız günlerde aksi zaten kabul edilemez. Bizler futbol dünyasının birbirine sımsıkı bağlı paydaşlarıyız. Kulüp başkanları ve yöneticileri olarak da görevlerimiz var. Sağduyulu ve toplumu iyiliğe doğru yönlendirici bir tavır içinde olmalıyız. Milli takımımızın menfaatleri hepimiz için kulüp menfaatlerinden öncelikli olmalı. Çözüm istiyorsak, bizler daha aktif rol almalıyız. Statlarımız dolsun, futbol yeniden bir eğlence olsun, yapıcı rekabet seyir zevkine dönüşsün ve futbol ekonomisi yeniden özlenen verimli günlerine geri dönsün istiyorsak, parça parça değil bir bütün olarak hepimiz önlem almayı ve hatalarımızla yüzleşmeyi öğrenmeliyiz. İşler iyi gitmediğinde sorumluluk almak yerine suçu üzerine atacak birilerini bulmaya çalışırsak, önümüzdeki günlerin hepimizi hayal kırıklığına uğratacağından endişe ediyorum. Hiç vakit kaybetmeden birlik olmalıyız."




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler