Gürcistan doğalgazı kesiyor

Gürcistan doğalgazı kesiyor

15.11.2008 13:57:00
Güncellenme:
Takip Et:
Gürcistan doğalgazı kesiyor

Gürcistan'ın, tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya bölgesine verdiği doğalgazı kesme kararı aldığı bildirildi. Güney Osetya yönetimi kış aylarına girerken bu tutumun insafsızca olacağını niteledi ve alternatif enerji hatları üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Güney Osetya lideri Eduard Kokoeti Gürcistan'ın gaz kesimi tehditiyle ilgili yaptığı açıklamada, Gürcü hükümetinin, kış aylarına girdikleri bir dönemde bölgeye verdiği doğal gazı kesmesinin "insafsızlık" olduğunu kaydetti.

Kokoeti, kış dönemini zor koşullar altında geçireceklerini belirterek, alternatif doğalgaz boru hattı üzerindeki çalışmalarının da birçok aksaklığa rağmen devam ettiğini ifade etti.
Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali ve Cava'da Rus askeri üslerinin inşası için ayrılacak arazilerin bir kısmının Gürcü yerleşim birimi olduğunu da söyleyen Kokoeti, toprak ayrılmasıyla ilgili olarak yakında yasa çıkartacaklarını kaydetti.