Hadım yine gündemde

Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin idam cezası isteğinin ardından Fatma Şahin de bakanlığı döneminde tartışılan ‘cinsel istismar suçlularına hadım etme cezası’nın uygulanmasını istedi. Kadın örgütleri ise idama karşı çıkarak ağırlaştırılmış müebbetin uygulanmasını istedi.

Yayınlanma: 15.02.2015 - 22:27
Abone Ol google-news

Özgecan Aslan’ın katledilmesinin ardından idam tekrar gündeme getirildi. Gerek sosyal medyada halk tarafından idamın yeniden yasalaşması kampanyaları başlatırılırken iktidar tarafından da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, idamın hassasiyetle tartışılması gerektiğini savundu. Ancak kadın örgütleri idamın çözüm olmadığı görüşünde. Çare olarak ise, müebbet hapis cezası alanların 10 yılda cezaevinden çıkmasının engellenmesi, ağırlaştırılmış müebbetin cezaevinden çıkmayacak şekilde uygulanması, kadın ve çocuklara yönelik işlenen suçlarda indirim uygulanmaması görüşünde birleşiyor.

Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, yasaların uygulanmaması konusunda direnildiğini kaydetti. “Ceza alanlardan çok ölenlerin ifşa edildiği bir ülkede yaşıyoruz” diyen Güllü, iktidarın yalnızca başsağlığı dilediğini kaydetti. Güllü, idam konusuna ilişkin olarak da “Bunu fırsat olarak görüp değerlendirmelerine karşıyız. Kadına karşı şiddette ceza indirimi kaldırılmalı, yasa uygulanmalı” yorumu yaptı.

 

‘Devlet cinayete önayak’

Türk Kadınlar Birlği Başkanı Sema Kendirci, Özgecan cinayetinin ardından Amerika’daki tecavüzlerin örnek gösterildiğini anımsatarak “Hukukta kötü olan emsal gösterilmez” dedi. Kadına Karşı Şiddet Yasası’na eleştirilerin olmasına karşın o yasanan dahi tam olarak uygulandığında bunların konuşulmayacağını belirten Kendirci, “Yasa uygulanmadığı gibi, iktidar o yasayı ortadan kaldıracak
her türlü söylemi yapıyor” dedi. 6 yaşındaki ile evlenebilme zihniyetinin 20 yaşındakine de tecavüz  ön ayak, bu cinayetyerin sonumlusu” dedi.

 

‘Sürekli gizli af çıkıyor’

Takım elbise giyildiğinde iyi halden indirim alındığını, ağırlaştırılmış müebbet verilenlerin 10 yılda çıktığını dile getiren Kendirci, “İnfaz Yasası sürekli değişiyor, bu da gizli aftır, ömür boyu hapisten çıkmamak üzere düzenlenmeli. İdama karşıyız” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler