Haiti'de 7,2 büyüklüğünde deprem

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), Haiti'de 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Haiti açıklarında meydana gelen depremde 29 kişi hayatını kaybetti

Yayınlanma: 14.08.2021 - 16:30
Haiti'de 7,2 büyüklüğünde deprem
Abone Ol google-news

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu, 7,2 büyüklüğündeki depremin başkent Port-au-Prince'in yaklaşık 150 km batısındaki Petit Trou de Nippes kasabasından 8 km (5 mil) uzaklıkta, 10 km derinlikte meydana geldiğini söyledi. Haiti'de meydana gelen deprem Bahamalar, Dominik Cumhuriyeti, Jamaika, Haiti, Porto Riko, Turks ve Caicos Adaları ve Küba da hissedildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), 7,2 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Saint-Jean-du-Sud'un 12 kilometre kuzeydoğusu olduğunu duyurdu. Haiti Sivil Savunma Ajansı, şiddetli deprem nedeniyle en az 29 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

ABD Tsunami Uyarı Sistemi, depremden sonra tsunami uyarısı yapılmadığını söyledi.

Deprem, Alaska’da meydana gelen 6,7 büyüklüğündeki depremden yarım saat sonra geldi. Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu Alaska'da gerçekleşen depremden sonra da tsunami uyarısı vermedi.

HAİTİ DEPREMİ

Dünyada son yüzyıl içinde en fazla ölüme yol açan depremlerden biri 12 Ocak 2010'da Haiti'de yaşandı.

Ülkenin güneyinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde resmi rakamlara göre 316 bin kişi öldü, 300 bin kişi yaralandı.

Büyük bir yıkıma neden olan depremde 1,3 milyon kişi evsiz kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler