Hakkarili miniklerin büyük başarısı

Almanya'da düzenlenen U-11 ELBTAL CUP' turnuvasında Türkiye'yi temsil eden Hakkarili minikler Dünya İkincisi oldu. Küçük futbolcular kentte sevinçle karşılandı.

Yayınlanma: 29.05.2010 - 09:04
Abone Ol google-news

Baran Yetenek Avcıları Derneği ile Anadolu Spor Akademisi'nin işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında, futbol kulübünde seçilen 15 çocuk Almanya'da düzenlenen olan U-11 ELBTAL CUP Futbol Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil etmek üzere İstanbul'a gitmiş ve A Milli Takımının Riva'daki kampında bir hafta antrenman yapmıştı.

Almanya'da düzenlenen turnuvada büyük başarılara imza atan Hakkarili minikler gruplarında bir maç hariç bütün maçları aldı. Hakkarili minikler değişik dünya ülkelerinin takımlarıyla yaptıkları karşılaşmalarda 28 gol atarken sadece bir gol yedi. Dünya şampiyonluğunu penaltı atışlarında kaybeden Hakkarili minikler Dünya İkincisi olarak Hakkari'ye döndü. Van'den otobüsle gelen minikler, şehir stadyumunda aileleri ve Hakkari Üniversitesi Dekanı Osman Güldal tarafından karşılandı.

Burada gazetecilere bir açıklama yapan takım antrenörü Mehmet Kayrın, Brezilya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla arayarak çocukları tebrik etiğini söyledi. Kayrın, "Buradan hareket etmeden önce çocuklar 'biz final oynayacağız' diye kendilerine bir hedef koydular. Biz kesinlikle çocuklara bu yönde bir baskı yapmadık. Oraya gittiğimiz zaman ilk kuralar çekildi. İlk maçımızda biraz sahanın zemini olsun seyirciler olsun çocuklar biraz sendeledi. İlk maçımızı 3-1 kazandık. Ondan sonraki maçlarda Polonyayı net bir skorla 7-0 yendik. Danimarka'yı 9-0 yendik. Çekostuvakya yı 3-0 yendik. Grubu 28 gol atarak ve bir gol yiyerek bitirdik. Final maçlarında yine bir Çekostovak'ya takımı vardı onları 7-1 yendik. Daha sonra Almanya'nın Dinamo Dresten takımı ile karşılaştık. O maçta biraz tutuk başladık. Çocuklar ikinci yarıda açıldı. Maç 2-2 bitti" dedi.

 

Centilmenlik kupası Hakkarili miniklere

11, 13, 15 ve 17 yaş gruplarında değişik ülkelerden 70 takımın turnuvaya katıldığını, centilmenlik kupasının da kendilerine verildiğini belirten Kayrın bürokrat ve milletvekillerinin kendilerini tebrik etmemesinden yakındı. Türkiye'yi Almanya'da en iyi şekilde temsil eden çocuklar ise, "Almanya'da iyi futbol oynadık. Bir maç dışında bütün maçlarımızı kazandık. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettik ve dünya ikincisi geldik" şeklinde konuştular. Takımda bulunan çocuğunu karşılamaya gelen Nevzat Yakar isimli veli ise, olanak verildiği takdirde çocuklarının da dünya çapında başarılara imza atabileceklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler