“Hakkımız devlet tarafından ihlal edilmemeli”

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi’nde Faruk Kıyım isimli bir yurttaşın 638 metrekarelik arsasına bilgisi dışında belediye tarafından verilen imar izni sonrasında yapılan binalara verilen elektrik, su ve doğalgaz hizmetinin durdurulması kararı alındı. Kıyım,“ Adalet geliyor ama çok geç geliyor. İnsanların hakkı hiçbir zaman devlet tarafından ihlal edilmemeli” dedi.

Yayınlanma: 26.02.2020 - 12:19
Abone Ol google-news

Faruk Kıyım, Üsküdar’daki Yavuztürk Mahallesi’nde bulunan 638 metrekarelik arsasının üzerine kaçak ve ruhsatsız bina yapılmasına izin verdiğini belirterek Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve binaların yıkılmasını istemişti. Danıştay’ın kaçak bina yapıldığına ilişkin kararının ardından, Üsküdar Belediyesi Yapı ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 20 Ocak tarihinde alınan kararla söz konusu binaların elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinin iptal edilmesi istendi.  Belediye’den ilgili kurumlara gönderilen yazıda “Üsküder ilçesi, YavuzTürk Mahallesi, 224 pafta, 1664 ada, 1 parsel sayılı yerinde bulunan Raskent Konut Kooparatifi ve Kayı Kent Yapı Kooparatifinde yıkım yapılacağından, zorlayıcı tedbir olarak 3194 sayılı İmar kanununun 31. maddesi uyarınca, kurumumuz hizmetlerinden faydalandırılmaması, su, elektirik ve doğalgaz bağlantıları kesilerek tarafımıza bilgi verilmesini talep ederiz” denildi.  

“TÜRKMEN’LE İLGİLİ İDDİANAME YAZILACAK”

Kaçak binaların elektrik, su ve doğalgazının kesilme kararının doğru olduğunu belirten ve arsanın kendisine teslim edilmesini isteyen Faruk Kıyım,“Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, olayı Danıştay’a taşıdıktan sonra elektirik, su ve dogalgaz kesim emirlerini verdi. Kaçak binaların yıkım çalışmaları için ilk adımlar atıldı. Şu an net tarih belli değil ve beklemedeyiz. Tarafımıza elektirik, su ve doğalgaz kesme işlemlerinin ardından yıkıma başlanacağı söylendi”dedi.  Hilmi Türkmen ile telefonla konuştuğunu anlatan Kıyım, “Konuyla ilgili kendisiyle konuştuk. Adalet geliyor ama çok geç geliyor. Geç gelen adalet adalet değildir. İnsanların hakkı hiçbir zaman devlet tarafından ihlal edilmemeli ve korunmalıdır. Durumu Danıştay’a taşımıştım. Şikayetlerim, dava süreçlerim devam ediyor. Hiçbir şikayetimden de vazgeçmeyeceğim. Böyle haksız ve hukuksuz durum karşısında geri adım atmayacağım” diye konuştu. 

Faruk Kıyım’ın avukatı Onur Cingil ise “Yıkım kararı uygulanmadığı için belediye başkanının yargılanması için bir dosya Danıştaydaydı. Danıştay soruşturma izni verdi. O çerçevede soruşturması devam ediyor. Hilmi Türkmen’le ilgili iddianame yazılacak. Umudumuz buradaki hak gaspının devam etmemesi. Burada kooparatiflerin yaptığı usülsüzlükler, hukuksuzluklar var. Oradaki insanların bunlardan haberi yok. Bu mağduriyetlerin yaşanmaması için hak sahibine hakkının teslim edilmesi lazım. Müvekkiliminde talebi de bu yönde” ifadelerini kullandı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler