Haluk Koç: Başbakan, gazetecilerin tutuklu yargılanmasının kabul edilemeyeceğini söyledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni Anayasa için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. CHP sözcüsü Haluk Koç görüşmeyle ilgili açıklama yaptı.

Yayınlanma: 30.12.2015 - 13:01
Abone Ol google-news

<video:456276>

Başbakan Ahmet Davutoğlu özellikle yeni anayasayı değerlendirmek için TBMM'de Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından CHP sözcüsü Haluk Koç açıklama yaptı.

Koç'un açıklamalarından satır başları şöyle;

Bizler herkesin şikayet ettiği 12 Eylül yasasından şikayetçi olduk. Genel Başkanımız da sürekli ifade ettiği bir konudur bu. Türkiye artık darbe yasalarından çıkmak zorunda. Bir çalışmamız var. Meclis'e değişik yasalar sunulmuştu. 1. sınıf demokrasiye ulaşmak adına bu konuda bir anlayış birliğine varıldı. Sayın Kılıçdaroğlu temel yasa ya da torba yasadan şikayetçi.İç tüzük çalışması var. Önemli olan son husus vize muafiyeti konusunda görüşler ortaya konmuştur. CHP desteğini sürdürecek.

Başkanlık sistemiyle ilgili net bir açıklama yok. Biz bu konudaki pozisyonumuzu koruyoruz.

Biz kendi gerekçelerimizi belirttik. Görüşmeye kapalı değiliz.

Genel Başkanımız bir kez daha tutuklu gazetecilerle ilgili tutuklu yargılamanın kabul edilemeyeğini belirtti. Başbakan'da 'tutuklu yargılama'yla ilgili bizimle aynı görüşte olduğunu gazetecilerin tutuklu yargılanmasının kabul edilemeyeceğini ifade etti.

AKP'den CHP ile görüşme için ilk açıklama

Haluk Koç: Başbakan da tutuklu yargılamanın kabul edilemeyeceğini söyledi - VİDEO

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler