"Haniye, Obama'ya mektup gönderdi ama cevap alamadı"

İsrail'in en büyük gazetelerinden olan ve İbranice yayımlanan Yedioth Ahranot, Gazze Şeridi'nde yönetimi elinde bulunduran Hamas iktidarının Başbakanı İsmail Haniye'nin, ABD Başkanı Barack Obama'ya geçtiğimiz günlerde iki ayrı mektup gönderdiğini bildirdi.

Yayınlanma: 09.05.2010 - 12:51
Abone Ol google-news

Gazetenin haberinde, Haniye'nin her iki mektubunun da Obama tarafından cevapsız bırakıldığı belirtildi.

Amerikalı yetkililerin kaynak gösterildiği haberde, mektupların, Ortadoğu barışı ile Hamas'ın İsrail ve Filistinliler arasında bir ateşkese ilişkin önerilerini kapsadığı ifade edildi.

Yetkililer mektupları Hamas üzerindeki siyasi ambargoyu kırma teşebbüsü olarak yorumlarken, mektuplara cevap verilmemesinin ABD'nin, Hamas ile bir ilişki başlatılabilmesinin, ancak örgütün İsrail devletini tanıma koşuluna bağlı olduğu yolundaki tavrını bir kez daha ortaya koyduğunu dile getirdiler.

Hamas, görevine ilk geldiği günlerde de Barack Obama'ya bir mektup iletmişti.

2009 yılı şubat ayında Gazze'yi ziyaret eden Amerikalı Senatör John Kerry eliyle Obama'ya gönderildiği belirtilen mektubu Hamas sözcüsü Fevzi Barhum yalanlamıştı. Mektubun Hamas'ın dış politika danışmanı Ahmed Yusuf tarafından, örgüt adına değil kendi inisiyatifle gönderildiği öne sürülmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler