Hasan Coşar için tahliye kararı

Atılım gazetesi yazarı Hasan Coşar'ın, ''terör örgütü MLKP üyesi olduğu ve propagandasını yaptığı'' iddiasıyla yargılandığı davada tahliyesine karar verildi.

Yayınlanma: 08.12.2011 - 17:08
Abone Ol google-news

Coşar ile birlikte 9 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanık Hasan Coşar ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada, sanıklar Birgül Mızrak, Muharrem Demirkıran ve Şerife Erbay hakkındaki yakalama emirlerinin henüz infaz edilemediği belirtildi.

Dosyanın incelenmesinde, birleşen dava dosyasında haklarında mahkumiyet kararı verilen bu sanıklar hakkında hükümle birlikte yakalama kararı çıkartıldığı, sanıkların birleşen dosyada savunmalarının alındığı açıklandı.

Cumhuriyet savcısı, sanıklar Mızrak, Demirkıran ve Erbay hakkındaki yakalama emirlerinin infazının beklenilmesini talep etti.

Soruşturmanın genişletilmesini de talep eden savcı, bu çerçevede, Yargıtayın bozma ilamında işaret edildiği üzere, sanık Hasan Coşar'ın ev adresinde yapılan arama sonucunda belirlenen hard diskin seri numarası ile bu hard diske ilişkin düzenlenen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün data inceleme raporundaki hard disk seri numarasının farklılığının nereden kaynaklandığının araştırılması için şube müdürlüğüne müzekkere yazılmasını istedi.

Savcı, Coşar'ın tutukluluğunun da devamını talep etti.

Coşar'ın avukatı Keleş Öztürk ise müvekkilinin uzun süredir tutuklu bulunduğunu kaydederek, tahliyesi talebinde bulundu.

Diğer sanık avukatları da dosyadaki eksiklerin tamamlanmasını istedi.

Mahkeme, hakkında yakalama emri bulunan sanıklar hakkındaki yakalama emirlerinin infazının beklenmesine, Ankara Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılarak, Coşar'ın evindeki arama sonucu belirlenen hard diskin seri numarası ile buna ilişkin düzenlenen data inceleme raporundaki hard disk seri numarasının farklılığının nereden kaynaklandığının sorulmasına karar verdi.

Mahkeme, ''üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosyadaki delil durumu ve tutuklu kaldığı süreyi'' dikkate alarak, Coşar'ın tahliyesine de karar verdi. Ancak Coşar hakkında, yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Duruşma, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Atılım gazetesi yazarı Hasan Coşar ile sanık Semra Yalçınkaya hakkında açılan davayı daha önce karara bağlamıştı. Mahkeme, Coşar'ı, ''terör örgütü MLKP üyesi olduğu ve örgütün propagandasını yaptığı'' gerekçesiyle toplam 10 yıl 10 ay, Semra Yalçınkaya'yı ise ''MLKP üyesi olduğu'' gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etmişti.

Mahkeme, diğer 7 sanık hakkında ''terör örgütü MLKP üyesi olduğu ve örgütün propagandasını yaptıkları'' gerekçesiyle ayrıca açılan davayı da karara bağlamıştı.

Her iki davaya ilişkin hüküm, Yargıtay 9. Ceza Dairesince bozulmuştu.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, bozmanın ardından her iki dava dosyasının birleştirilmesine karar vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler