HDP'den yeni sistem sonrası önemli değişiklikler

HDP MYK’de yapılan değişimle kuruldaki milletvekili ağırlığı azaltıldı, yerel seçimler için stratejiler belirlendi.

Yayınlanma: 29.07.2018 - 20:02
Abone Ol google-news

HDP’de önceki gün başlayan ve dün sona eren Parti Meclisi (PM) toplantısında partinin yürütme organı olan MYK’de önemli değişiklikler yapılırken, yaklaşık 8 ay sonra gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik önemli kararlar alındı.

HDP’de özellikle kayyım atanan belediyelere yönelik özel stratejik çalışmalar yapılmasının yanı sıra bölgede daha önce yerel yönetimin başka partilerde olduğu bazı belde ve ilçelere, 24 Haziran’da ortaya çıkan sonuçlar kapsamında özel önem verilmesi gerektiği ifade edildi. Toplantıda yerel seçimlerde kazanma potansiyelinin bulunduğu seçim bölgelerindeki çalışmaların yanı sıra oy düşüşlerinin yaşandığı yerlere ilişkin de eksikliklerin giderilmesi için çalışılması görüşü öne çıktı.
PM toplantısında TBMM’den geçen ve Olağünüstü Hal (OHAL) rejimini kalıcı hale getiren yasal düzenlemeye karşı yürütülecek mücadele de gündeme geldi. Toplumsal muhalefetin bir araya getirilmesine yönelik çalışmalar yapılması, OHAL’e karşı olan bütün demokratik çevrelerin ortak bir zeminde buluşması için girişimlerde bulunulması önerilerinin öne çıktığı toplantıda, tartışma alanlarının oluşturulması ve farklı kesimlerle görüşmeler yapılmasına yönelik planlama yapıldı.

8 üye değişti

PM toplantısında partiyi yaklaşık 8 ay sonra yapılacak yerel seçimlere taşıyacak MYK yapısı da belirlendi. Buna göre 29 üyeden oluşan MYK’de 8 üye değişti. 24 Haziran seçimlerinin ardından pek çok MYK üyesinin milletvekili olmasıyla birlikte MYK’de vekil ağırlığını dengelemek amacıyla yapılan değişiklikle, hem MYK üyesi hem de milletvekili olan partili sayısı 14’ten 10’a indirildi. Üye olan dört milletvekili MYK dışına çıkarken toplamda 8 isim değişti.

Buna göre HDP MYK’den Ali Kenanoğlu, Bedia Akkaya, Bedriye Yorgun, Garo Paylan, Kemal Peköz, Nadir Yıldırım, Rıdvan Turan ve Zahide Besi çıkarken, partiyi yerel seçimlere taşıyacak MYK listesine Ali Ürküt, Azad Barış, Mahfuz Güleryüz, Mehmet Hüsamettin Yürek, Mustafa Avcı, Özlem Gündüz, Selahattin Aslan ve Zübeyde Zümrüt girdi. MYK’ye giren isimlerin parti yönetimindeki görev dağılımını bugün HDP Sözcüsü Saruhan Oluç’un bir basın toplantısıyla açıklaması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler