HDP’li vekile darp suçlaması
HDP Muş Milletvekili Mensur Işık’ın, eşi Ebru Işık’ı darp ettiği ve yaralanan eşinin hastaneye gitmesine engel olduğu iddia edildi.

Mensur Işık, iddialara ilişkin “Eşim ve çocuğumla birlikte 20 gündür koronavirüs tedavisi görüyoruz. Hastalık nedeniyle tartıştık. Tartışmamız başını vurmasından ve doktora gitmek istemesinden sonra oldu” derken eşi Ebru Işık, “Bir tartışma anında dolabı sertçe açtım. Kendi gözüme geldi. Bana şiddet uygulanmadı. Hastaneye geç götürmesi ve beni suçlaması nedeniyle bir öfke duyarak polise böyle söyledim. Söylediğim gerçekdışı bir beyandı, yanlış anlaşılma oldu” diye konuştu.
Işık, eşindeki darp izleriyle ilgili, “Zaten kafasının üstünü, alnını falan dolaba vurmuştu. Tartışmamız başını vurmasından ve doktora gitmek istemesinden sonra oldu. Sonra hastaneye gitmek istedi, hani bir şey yok da gidelim madem dedim. Bu korona durumunu konuştuk yolda. Yine tartıştık. Ben senin yüzünden de olmuştur dediğimde öfkelendi. Öfkesini de bu şekilde çıkarttı. Olay haberlere de çıktıktan sonra eşimi aradım, bak sana böyle olacağını söylemiştim dedim. O da pişman oldu, özür diledi, ‘Böyle olacağını bilemiyordum. Nasıl düzeltebiliriz’ dedi.
Yani şiddet kesinlikle olmadı. Asla vurmadım” ifadelerini kullandı. Basının karşısına çıkıp olayı açıklamak istediğini de söyleyen Mensur, partisince uyarıldığını belirterek “Şu an çıkma, biz de bakalım dediler. ‘Şimdi kaçarsak farklı anlaşılır’ dedim. ‘Bir iki gün erteleyin’ dediler. Arayanlara cevap vereceğimi söyledim. Bir iki gün sonra arkadaşlarla koordineli bir şekilde benim de eşimin de basının karşısına çıkmasını isterim. O da çıkmak istedi” dedi.
6 AY KONUTTAN UZAKLAŞTIRMA
Öte yandan Ebru Işık’ın olayın ardından yaptığı ilk şikâyet üzerine Ankara Aile Mahkemesi tarafından HDP’li Işık hakkında 6 ay süreyle “müşterek konuttan uzaklaştırılması” tedbiri uygulanmasına karar verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan HDP Kadın Meclisi ise olayla ilgili kadının beyanını esas alarak araştırma başlatıldığını duyurarak “Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin karşısında duracağımızı ve bununla mücadele etmekte ısrarlı olacağımızı bir kez daha tüm kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.
Video Haberler
-
Uçak biletlerine zam haberi geldi
-
Büyükelçilik binasına girmeye çalışan kanguru viral oldu
-
Saldırının ardından mesleği bırakıyor
-
KGM duyurdu: Tek şeride düşürülecek
-
Akşener mikrofonu uzattı: Esnaf iktidara sert çıktı
-
132 metre uzunluğundaki platform Çanakkale Boğazı’nda
-
Kamyondaki 500 kovan arı yandı
-
Büyükbaşta indirim oranını açıkladı
-
Gaziantep’te 8 aylık havalimanı su akıtıyor
-
Yeni 'tosuncuk' vakası: 40 bin mağdur
En Çok Okunan Haberler
-
3 isim karşısında da kaybediyor!
-
Büyükbaşta indirim oranını açıkladı
-
CHP'den İçişleri’nin 'YSK' tehdidine tepki
-
Sigara ve alkol fiyatlarına dev zam beklentisi
-
İşte Erdoğan'ın verdiği üç talimat...
-
İkili arasındaki gerilim artıyor
-
'Erdoğan riskli bir oyun oynuyor...'
-
'ÖTV' üzerinden Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı
-
Kulisler bunları konuşuyor...
-
Soru hırsızlarına içeriden kapıyı açanlar