'Hedef Aziz Yıldırım'dı'

İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Ersan Şen, çarpıcı açıklamalarda bulundu

Yayınlanma: 28.04.2015 - 14:32
Abone Ol google-news

Savcı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan suikastin ardından 'Şike Davası' takibi için Çağlayan Adliyesindeyim. İlki 13 Ocak günü yapılmıştı. Geniş önlemler alınmış. Kuş uçurtmuyorlar. Polis, koridor aralarında dahi yer tutmuş. Herkes nasıl içeriye alınıyorsa bende öyle giriyorum. Basın kartına öncelik yok. Davanın yapılacağı kata çıkıyorum. Sanırım buraya biraz erken gelmiş olmalıyım. Kat, çok sakin. Kapıdaki görevliler davanın olacağı salonun değişebileceğini söylüyorlar.. Bekleyişteyim. Ama bu gerçekleşmiyor. Dava saati geldiğinde itiş kakış arasında salonun içine atıyorum kendimi. 5'li koltuklardan tam 6 sıra var. Yine çabucak doluyor. Avukat ordusunun içinde görevliside var, görevsizi de. Basın mensubu olarak bizler davayı ayakta izliyoruz. Bunun adı işkence. Havalandırma çalışmıyor. Ne zaman çalıştı ki ?.. Yetkili birisi müdahale etse de bir işe yaramıyor. İkide bir dışarıya hava almak için çıkan insanlar görüyorum. Zaman zaman su takviyesi yapılıyor. Konuşmacıları duymak imkansız. Ses düzeni yok. Cep telefonları yine zırt pırt çalıyor. Saat 10.30'da Mahkeme heyeti, Şike Davası’nda ikinci duruşmayı başlatıyor. Önce yoklama. bu biraz ağır geçiyor. Gelenlerin sayısı az, gelmeyenler çoğunlukta. Gelmeyenlerin içinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da var. Başkan rapor almış. Avukatı Köksal Bayraktar raporu mahkeme heyetine ulaştırılıyor. Bayraktar, kanuna aykırı delillerle karar verildiğini, müvekkilinin hiç bir surette şike eylemine dahil olmadığını vurgulayarak beraat kararı talebinde bulunuyor ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını da hiç bir surette istemediklerini dile getiriyor. Serdar Adalı, 'beraatımı istiyorum' diyor. Haldun Şenman'ın avukatları, Lutfi Arıboğan, Cengiz Zülfikaroğlu, Abdullah Avcı, Ali Parlak ve İlhan Helvacı'nın ifadeye çağrılması talebinde bulunuyorlar.

CİHAN OSKAY'IN İDDİALARI YALAN

Duruşmada söz alan Trabzonspor avukatları yargılamanın yenilenmesinin hukuka aykırı olduğunu iddia ediyorlar. Bordo mavili ekibin avukatları ayrıca, Yıldırım'ın tanık gösterdiği Cihan Oskay ve polis memuru Lokman Yanık'ın ortaya attığı iddiaların da yalan olduğu iddiasında bulunuyorlar. Avukatlar başka davalarda kanun değişikliğinden sonra kurulan hükümlerde değişiklik öncesi tapelerin delil niteliğinin korunduğuna dikkat çekerek kararın emsal alınmasını istediklerini belirtiyorlar.

ERSAN ŞEN; Sanal ortamda örgüt kuruldu

Duruşmada söz alan İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Ersan Şen, çok önemli konuşmalar yapıyor. Soruşturmayı yapan kolluk kuvvetinin halen tutuklu olduğuna dikkat çeken Şen, 'dolayısıyla bunların oluşturduğu delillerle yargılanamayız' diyor. Hafta sonu yaşanan tahliye karmaşasına da dikkat çeken Ersan Şen sözlerini şöyle sürdürüyor "Artık herkes gözünü açsın. Hafta sonu olanlar ortada. Ben eski delillerle yapılacak yargılamanın parçası olmayacağım. İade-i itibar istiyoruz. Hedef Aziz Yıldırım'dı ve bu yüzden insanlar suçlu gösterildi. Sanal ortamda bir örgüt kuruluyor. Aziz Yıldırım hedefe konulduktan sonra ona ulaşmak için kim varsa dinleniyor. Giresun'dan bir olayla, birbiriyle alakasız insanlar aynı torbaya konulmuş. Somut delil yok. Sistem basit: Polis, savcı, hakimden oluşan bir paket sistem var..."

ARA KARAR AÇIKLANIYOR

Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmanın 8 Temmuz 2015 tarihinde yapılmasına karar veriyor. Heyet, Lutfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ'ın tanık olarak dinlenmesi yönündeki talebi kabul ederken , Türkiye Futbol Federasyonu'nun özerk bir kurum mu yoksa kamu kuruluşu mu olduğu yönünde bilirkişiden rapor istenmesini karara bağlıyor. Cihan Oskay'ın tanık olarak dinlenmesi yönündeki talepler ise reddediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler