Hekimhan'da kazanan CHP oldu

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde AKP'nin yaptığı 4'üncü itiraz İl Seçim kurulu tarafından reddedilince CHP adayı Aliseydi Millioğulları belediye başkanlığını ilan etti.

Yayınlanma: 06.04.2014 - 11:59
Abone Ol google-news

30 Mart yerel seçimlerinde Hekimhan ilçesinde yapılan ilk sayımda CHP Belediye başkan adayı Aliseydi Millioğulları 6 bin 469 oy, AKP adayı Kemal Deniz ise 6 bin 395 oy almıştı. 74 oyla seçimi kaybeden AKP'li aday 599 geçersiz oy olduğunu belirterek ilçe seçim kuruluna itiraz etmiş yapılan sayımlarda ise fark 44'e düşmüştü.

Bunun üzerine Ak Parti, Hekimhan'da oyların yeniden sayılması, CHP ise geçersiz oyların tekrar sayılması talebinde bulunmuştu. İlçe Seçim Kurulu'nda ki oy torbaları gece saatlerinde Malatya Adliyesi'ne getirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'da adliye binası önünde nihai kararın verilmesini bekledi. Yüksek Seçim Kurulu, oyların tekrar sayılmasına gerek olmadığına karar verince CHP'li Aliseydi Millioğulları başkanlığını ilan etti. 

CHP'li Sezgin Tanrıkulu Malatya Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, seçimlerdeki şaibe iddialarını gündeme getirdi. Türkiye'de 6-7 gündür oyların sayılamadığını söyleyen Tanrıkulu, "Türkiye'de bundan önce 50 kere seçim olmuştu, hiç böyle bir seçim yaşanmamıştır. Yani YSK'ya dilekçe gitmiyor, adliyeye torba gelmiyor. Ondan sonra geçersiz oylarla geçerli oylar birbirine karıştırılıyor. Bu kadar çok özensizliğin, bu kadar çok bilerek yanlışlığın yapıldığı başka bir seçim dönemi olmamıştır. YSK'ya sabahtan itiraz yapılıyor, dilekçe gitmemiş oraya. YSK dosyayı inceliyor, içerisinde dilekçe yok. Böyle bir özensizlik olmaz. Insanlar bu kadar çok bekletilmez. Seçim sonuçları bu kadar çok geciktirilemez. Hukuk içerisinde neyse bir an önce yapılması lazım. Biz burada sabırla bekliyoruz" dedi.


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise AKP'nin seçim öncesi tehditle alamadığı oyları entrikalarla almaya çalıştığını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler