'Her 3 kişiden birisi kredi kartı mağduru'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartı mağdurlarının 2005 yılından bu yana sayının 1 milyon 418 bin 632'ye ulaştığını ve her geçen gün kredi kartı mağdurlarının çığ gibi artığına dikkat çekerek, "Kredi kartı mağduru her 3 kişiden biri borcunu ödeyemez durumda" dedi.

Yayınlanma: 21.05.2010 - 10:17
Abone Ol google-news

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, işsizliğin yüzde 14'lerin üzerinde seyrettiğini, asgari ücretin ise insanların giderlerini karşılamasına yetmediği için hemen herkesin kredi kartı kullanmaya yöneldiğini kaydederek, bunun sonucunda da kredi kartı mağduru her üç kişiden birisinin borcunu ödeyemediğinin altını çizdi.
 

'Bankalar gecikme faiz oranlarını aşağı çekmeliler'

Türkiye'de en karlı kurum ve kuruluşlarımızın başında bankaların gebldiğine işaret eden Palandöken, şöyle devam etti: "Bu işsizlik ve kriz ortamında bankalar da artık ellerini taşın altına koymalı ve uygulanan gecikme faiz oranlarını aşağı çekmelidirler. Bugün bankalarımız gecikme faiz oranını ortalama aylık yüzde 3.55 olarak uygulamaktadırlar. Zaten zor durumda bulunan kredi kartı borçlularının, borçlarını bu faiz oranlarından ödemesi mümkün gözükmemektedir."

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'nun internet sitesinin "Kredi Kartı Ödeme Hesaplama" ekranının bir yıl içinde 901 bin kişi tarafından tıklandığını hatırlatan Palandöken, "Görüyorsunuz insanlar borçlarını 'nasıl ödeyebiliriz' diye çırpınıyorlar. Ama bu yüksek gecikme faiz oranı ile borçlar kartopu gibi yükselirken geri ödenmesi de imkansızlaşıyor. Acilen faiz oranlarının enflasyon oranına çekilmesi kaçınılmaz oldu" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler