HES’i protesto etmek de yasaklandı

Tokat’ın Zile ilçesindeki HES inşaatını protesto etmek için İstanbul’dan yola çıkan 100 kişilik “Tokat - Yozgat Güçbirliği Platformu”, valilik tarafından Tokat’a alınmadı. İl girişinde önlem alan güvenlik gücü sayısının, platform üyelerinden daha fazla olması dikkat çekti. Şehre alınmayan platform üyeleri açıklamalarında “Bizleri sindiremeyeceksiniz” dedi.

Yayınlanma: 25.12.2017 - 05:19
Abone Ol google-news

Tokat ve Yozgat’ta Çekerek Irmağı üzerinde inşa edilmek istenen 8 HES projesine karşı mücadele yürüten Tokat-Yozgat Güçbirliği Platformu Tokat’a alınmadı. İl sınırında güvenlik güçleri tarafından durdurulan grubun, inşaat bölgesine geçişine izin verilmedi.

İstanbul’dan gelen grup adına basın açıklamasını yapan Hüseyin Çelik, “Gelinen nokta göstermektedir ki siyasi iktidar suyumuzu patronların emrine sunmakta. 40 kilometrelik Çekerek Irmağı ve verimli tarım arazileri elektrik üretme bahanesiyle sermayeye devredilecek. Siyasi iktidar, halkına “Yüzyıllardır halkın olan bu suyu artık şirketler kullanacak, susuz tarım yapın, hayvancılıktan vazgeçin, işinize gelmiyorsa buraları terk edin” demektedir. Bizim yaşam alanlarımızı yok eden, suyumuzu, toprağımızı elimizden almaya çalışan sermayeye HES projelerini yaptırmamakta kararlıyız. Bu nedenle bizler buradan siyasi iktidara da sesleniyoruz. Ellerinizi suyumuzdan ve yaşam alanlarımızdan çekin! Bizler HES projelerini yaptırmamakta kararlıyız. Çünkü sermaye yoksul köylünün sadece suyunu değil toprağına da göz dikmiştir” dedi. Araştırmacı Cahit Koççoban, Zile’deki HES kazısında çıkan kalıntıların Roma dönemine ait olabileceğini ve bu alanda antik kent çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler