Hikmet Bila son yolculuğuna uğurlandı

Usta gazeteci, yazar Hikmet Bila bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Yayınlanma: 22.10.2011 - 08:41
Abone Ol google-news

Ankara'da önceki gün yaşamını yitiren gazeteci Hikmet Bila'nın (57) cenazesi İstanbul'da toprağa verildi.

Bila için Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Tören öncesi gazetecilere açıklama yapan ve taziyeleri kabul eden Hikmet Bila'nın kardeşi gazeteci Fikret Bila, sadece kendisinin değil, bütün gazetecilerin ağabeyi olan Bila'nın çok iyi bir insan olduğunu söyledi.

 

 

'Benim ilk öğretmenimdi'' diyen Fikret Bila, ''Her şeyi ondan öğrendim. Yüzündeki tebessümün altında acılar yatar. Ailesi ve dostları üzülmesin diye acıları toplar ve kendi içine atardı. Son nefesini verirken o tebessümü içindeydi. Allah rahmet eylesin. Işıklar içinde yatsın. O, benim her şeyimdi'' diye konuştu.

Hikmet Bila'nın eşi Gülden Bila da eşinin hem çok iyi bir baba hem de çok iyi bir gazeteci olduğunu belirterek, onun bilgisini, çevresiyle paylaşmayı sevdiğini anlattı. Gülden Bila, eşi Hikmet Bila'yı erken yaşta kaybettiklerini, çok özleyeceklerini ifade etti.

Cenazeye ailesinin yanı sıra aralarında Kamer Genç, Süleyman Çelebi'nin de olduğu çok sayıda milletvekili, TGC Başkanı Orhan Erinç, TGC Yönetim Kurulu'ndan Sibel Güneş, Turgay Olcayto aralarında Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, Altan Öymen, Miyase İlknur, Hikmet Çetinkaya, Umur Talu, Derya Sazak, Sedat Ergin, Ferhat Boratav, Ali Kırca, Rıdvan Akar'ında bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı. Hikmet Bila İstanbul Ulus'ta yeni açılan mezarlıkta Fikret, Dursun, Baran Bila ve yakınları, meslektaşları tarafından mezara kondu. Eşi Gülden Bila; "Hikmet Bila oğluna, ailesine şerefli bir isim bırakmanın huzuru içinde öldü" diyerek acısını büyüklüğünü dile getirdi.

 

TGC Başkanı Orhan Erinç; "Haberciliği ve araştırmacılığıyla meslektaşlarımızn örnek alacağı bir gazeteciydi. Gazeteciliği bir yaşam biçimi olarak algılamıştı. Mesleğimiz için çok önemli bir kayıptır."
 
Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit; “ Hikmet eserleriyle yaşayacak bir gazetecidir.  Özellikle CHP ile ilgili çok önemli bir kitap bıraktı. Ben CHP’ye yıllarını vermiş bir politikacı olarak şunları yapmışım, ben  şunları söylemişim diye kendimi de zaman zaman orada arıyor buluyorum.  Dolayısıyla Hikmet sadece günlük yazıları, diğer çalışmalarıyla değil, Türkiye’de siyasl yapıların araştırmasıyla da öne çıktı.Mekanı cennet olsun.


Sedat Ergin(Gazeteci) "Sadece gazeteciliğiyle değil, gazeteciliğinin yanı sıra geride bıraktığı kitapları, kapsamlı araştırmalarıyla da kendini kabul ettirmiş kıymetli bir meslektaşımızdı."

Hikmet Bila

Zonguldak’ta 1954 yılında dünyaya gelen Hikmet Bila, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Mesleğe 1973 yılında Yeni Ulus’ta başlayan Bila, ANKA Ajansı, Türk Haberler Ajansı ve Hürriyet gazetesinde çalıştı. Milliyet gazetesinde Yayın Koordinatörlüğü yapan Bila, daha sonra uzun yıllar gazetemizde köşe yazarlığı yaptı. NTV’de yöneticilik yapan Bila son olarak Vatan gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila’nın ağabeyi Hikmet Bila’nın Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar’la birlikte hazırladığı “12 Eylül Türkiye’nin Miladı” ile “Sosyal Demokrat Süreç İçinde CHP ve Sonrası” adlı kitapları bulunuyor. Fotoğraflar: Zeynep Altay


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler