Hurşit Tolon, kayınvalidesinin cenazesinde

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından eski 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon, kayınvalidesi Selime Nihal Otmar'ın (94) cenazesine katıldı.

Yayınlanma: 06.02.2013 - 12:21
Abone Ol google-news

Kadıköy'de Şifa Camisi'ndeki cenaze törenine, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eşi Ayla Tolon, oğlu Tolga Tolon, kardeşi Bülent Tolon, eski Genelkurmay başkanları Yaşar Büyükanıt ve Hüseyin Kıvrıkoğlu ile emekli orgeneraller İsmail Koçman, Tuncer Kılınç ve diğer yakınları katıldı. Camiye cezaevi aracıyla getirilen Tolon, burada taziyeleri kabul etti.

Tolon gazetecilere yaptığı açıklamada, kayınvalidesine son görevini yerine getirmek için camide bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: ''İçinde bulunduğumuz şartları biliyorsunuz. Gönlüm arzu ederdi ki keşke son zamanlarında o sıkıntılı dönemlerinde yanında bulunabilseydim de bu görevimi daha çok ifa edebilseydim. Ama buna imkanım olmadı. Bunun için de oldukça üzgünüm. Bütün bu işleri eşim yürüttü. Bulunduğumuz şartlar sebebiyle parçalanmış aile düzeni içerisinde son görevimizi yerine getirdik. Rahmetli kayınvalidemin son günlerinde ona büyük hizmetleri geçen başta GATA olmak üzere, tüm sağlık kuruluşlarının değerli mensuplarına kalbi teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. İlgilenen eş, dost ve sevenlerin hepsine buraya kadar zahmetleriyle, ilgileriyle bize gösterdikleri yakınlıktan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni düzenlenen yasayla biliyorsunuz iki gün izin veriliyor. Şimdi bu imkan doğdu kayınvalideme son görevimi yapmaya geldim.''

Öte yandan cenaze törenine, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un da çelenk gönderdiği görüldü. Cenaze namazı öncesinde Tolon, Büyükanıt ve Kıvrıkoğlu, bir süre sohbet etti. Selime Nihal Otmar'ın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon