İbrahim Aras’ı polislerin öldürmediğine ‘kanıt': Damacanaya ateş ettik parçalanmadı

Geçen yıl 15 Haziran’da Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki olayları protesto etmek için kentin Güney Kuşak Bulvarı Hürriyet Mahallesi’nde yaşanan polis saldırısı sırasında ölen İbrahim Aras’la ilgili soruşturmada emniyetten ilginç bir kanıt geldi.

Yayınlanma: 20.04.2015 - 13:08
Abone Ol google-news

Adana’da bir protestonun ardından İbrahim Aras (15), kafası parçalanmış halde ölü olarak bulundu. Adli Tıp Kurumu raporu sonrası keşif amacıyla içi dolu bir damacanaya aynı mesafeden gaz fişeği atıldı. Damacana çatlayıp parçalanmayınca 3 polis aklandı.

Ön otopside, kesin ölüm nedeni belirlenemeyen ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun olayla ilgili raporunda ‘ateşli silah yaralanması‘ dediği ölümle ilgili Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla üniversiteden bilim insanlarının da desteğiyle bir deney yapıldı.

Üniversite öğretim üyelerinin gaz fişeğinin atıldığı yerle çocuğun öldüğü yerin mesafesinin ve hangi açıdan, nasıl atıldığının hesaplanması gerektiğini söylemesi üzerine yapılan çalışmada mesafenin 35 metre olduğunu belirledi.

‘Damacana parçalanmadı’

Bunun üzerine 15 yaşındaki bir çocuğun kafatasından az daha yumuşak olan cismin damacana olacağı varsayıldı. Bir çevik kuvvet polisi Aras’ın öldüğü yerdeki açıdan ve mesafeden damacanaya ateş etti. Polis gaz fişeğini direkt, yerden ve havadan atarak her türlü atışın etkisini belirledi.

Yapılan bu ateş sonucunda damacana da çatlak oluştu ama tamamen parçalanmadı. Ardından o gün orada bulunan polisin envanterinde yer alan tüm silahlarla damacanaya ateş edildi ancak o silahlar da damacanayı Aras’ın kafatası gibi parçalayamadı. Polis bu delillerin tümünü mahkemeye sundu.

14 yaşındaki şüpheli tutuklandı

Öte yandan soruşturma sürerken 14 yaşındaki S.A. adlı bir şüpheli, Aras’ın katil zanlısı olarak tutuklanmıştı. Soruşturmayı sürdüren savcının eldeki delillere göre iddianameyi hazırlayıp dava açması bekleniyor. (Habertürk-Neşet Karadağ)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler