İçişleri Bakanı'ndan Taksim açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Taksim'in 1977 yılının 1 Mayıs'ında hayatını kaybeden 37 kişiyi anmak için gelecek olan herkese açık olduğunu söylemesinin ardından bir açıklama da İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ten geldi. Öztürk, Taksim'de 1 Mayıs kutlaması talebine ilişkin, "İstanbul'da valiliğin kararını gördünüz, valiliğimizin kararı bu, uygulanacak" dedi.

Yayınlanma: 30.04.2015 - 14:12
Abone Ol google-news

 

 İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk "Taksim'de 1 Mayıs kutlaması talebiyle" ilgili "İstanbul'da valiliğin kararını gördünüz, valiliğimizin kararı bu, uygulanacak" yanıtını verdi. Öztürk, bir gazetecinin "Siirt'in Eruh ilçesinde bir köy muhtarının silahla öldürülmüş halde bulunması" olayının terörle bağlantılı olup olmadığı yönündeki sorusunu ise "Araştırıyoruz onu. Yani olabilme ihtimali yüksek ancak henüz netleşmedi" şeklinde cevapladı.

İstanbul Valiliği dün Taksim'le ilgili "Sivil Toplum Kuruluşları ve sendikalar tarafından talep edilen TaksimMeydanı ve civarı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için uygun görülmemiştir" açıklaması yapmıştı.

Öztürk, daha sonra Vali Mustafa Büyük ile basına kapalı görüştü.

DAVUTOĞLU: KARANFİLLERİNİ KOYSUNLAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Karayolları işçileriyle bir araya geldi. Konuşmasında 1977 yılında yaşanan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği 1 Mayıs'ı hatırlatan Davutoğlu, "Taksim’e yarın bu vatandaşlarımızı anmak için gelecek olan, herkese Taksim açıktır. Gelsinler karanfillerini koysunlar" dedi.

İlk fırsatta bende gidip orada bir karanfille vatandaşlarımı anacağım inşallah. Hem onları anacağım, hem de tekrar tekrar çağrıda bulunacağım. Seçime giderken bu ülkede kaos çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Bütün kaybettiğimiz dostlarımızın emekçilerin, dostlarımızın hatıralarını analım.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"TÜRKİYE'NİN HER MEYDANI AÇIKTIR"

Bugün sabah İstanbul valimizle de konuştum. Tekrar çağrıda bulunuyorum, Taksim’de anmak için gidecek sembolik nitelikteki gruplar karanfillerini koysunlar. Sonra yasal olarak gösterilen meydanlarda özgürce 1 Mayıs emek ve dayanışma gününü kutlasınlar. Türkiye’nin her meydanı açıktır.

Ama 1 Mayıs’ta hayatını kaybeden vatandaşlarımızın hatırasını istismar ederek kim bu ülkeyi kaosa sürüklemek isterse, kim Molotof kokteyli ya da başka araçlar kullanarak şiddet ortamına götürmek istenirse, bilinsin ki kamu düzeninden hiçbir şekilde taviz verilmeyecektir"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon