'İdamın kaldırılması yanlıştı'

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, idam cezasının geri getirilmesi tartışmalarına ilişkin, ''İdamın kaldırılması, şahsi adıma söylüyorum yanlıştı. Bu konu önemlidir ve referanduma gidilerek mutlaka halka sorulmalıdır'' dedi.

Yayınlanma: 31.03.2011 - 14:19
Abone Ol google-news

Şehit Aileleri Federasyonunu ziyaret eden Zeybek, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de sık sık ''şehitler ölmez'' sloganları atılmasına rağmen, şehitlere ölü muamelesi yapıldığını; asker, polis ve diğer kamu görevlilerinin şehit oldukları günkü rütbelerinde kalmalarının bunun göstergesi olduğunu iddia etti.

Asker ve polisler ile diğer kamu görevlilerinin, şehit olsalar bile terfilerinin en son noktaya kadar devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Zeybek, şehitlerin özlük haklarının da terfileri ölçüsünde artırılması önerisinde bulundu.

Zeybek, İran'da bu uygulamanın yapıldığına işaret ederek, ''Bu, bütün yasama organı temsilcilerinin ve hükümetlerin boynunun borcudur. İran'ın yaptığını Türkiye neden yapmasın? Allah imkan verdiğinde yapacağımız ilk iş budur. Bu bir seçim taahhüdü değildir'' dedi.

Zeybek, ayrıca Türkiye'de ordunun hızla profesyonelleştirilmesi gerektiğini, bu uygulamanın terörle mücadelede kayıpları azaltacağını kaydetti.

Konuşmasının ardından, gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Zeybek, idam cezasının geri getirilmesi konusundaki soruya, ''İdam cezası bir kişiyi kurtarmak için yapıldı. 'Avrupa kaldırdı' diye bahane edildi. Bugün, İngiltere idam cezasının geri getirilmesini tartışıyor. Yakında bu tartışmalar Avrupa'ya yayılacak. İdamın kaldırılması şahsi adıma söylüyorum yanlıştı. Bu konu önemlidir ve referanduma gidilerek mutlaka halka sorulmalıdır. Benim kişisel görüşüm zaten belli. Halk ne derse ben onu savunacağım'' yanıtını verdi.

Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse ise ilk defa bir siyasi parti genel başkanının federasyonu ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bazı siyasetçilerin, şehitlerin uğruna canlarını verdikleri değerleri hiçe sayan söylemlerde bulunduğunu ifade eden Köse, bu durumdan şehit ve gaziler ile onların yakınlarının incindiğini söyledi.

Köse, ''ABD, ülke çıkarları için savaşan gazilerini onurlandıran saygı törenleri düzenlerken, Türkiye'de şehitlerin bile çabuk unutulduğunu'' savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler