İlk yarısı 'Premier' ikinci yarısı yerel

Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının ilk yarısında İngiltere Premier Ligi'ni hatırlatan bir tempo ve tam bir futbol şovu vardı. Fenerbahçe'nin harika futboluna Trabzonspor yanıt verince ortaya atılan iki gol ve birçok pozizsyon çıktı. İkinci yarıda iki takım da yorulunca maçın keyfi kaçtı.

Yayınlanma: 02.09.2019 - 10:33
Abone Ol google-news

Fenerbahçe, şampiyon olduğu 2013-2014 sezonundan beri geçen yıl hariç şampiyonluk mücadelesinde olsa da tat vermiyordu. Bu yıl ise ligin ilk üç haftasında ışık saçıyor. Ligde 2019 yılında mağlubiyet görmeyen Trabzonspor karşısında çok güçlü bir başlangıç yaptılar. 12. saniyede Vedat Muriç'le öne geçebilirlerdi. İlk 20 dakika Trabzonspor nefes alamadı. Birçok pozisyon üreten sarı-lacivertliler Kruse'nin akıl dolu pasıyla Rodrigues'in atttığı golle öne geçmeyi başardı.

Golden sonra Trabzonspor hayata döndü. Fenerbahçe presini kırmayı başardığı bir pozisyonda Ekuban'la dengeyi yakaladılar. Bundan sonra da pozisyon üretmeyi başardılar. İlk yarının sonunda yine Fenerbahçe pozisyonları vardı. Rodrigues bir kez direğe takıldı bir kez de kaleciyi geçtiği pozisyonda topu boş kaleye yollayamadı. İlk yarı bittiğinde futbolseverlerin ağzında harika bir tat vardı.

İkinci yarıya yine Fenerbahçe hızlı başladı. İlk yarıda birçok pozisyoda harikalar yaratan Trabzonspor kalecisi Uğurcan bu kez Muriç'in iki Kruse'nin bir vuruşunu harika çıkardı. 60. dakikadan sonra Fenerbahçe oyundan düşmeye başladı. Ersun Yanal, oyuncu değiştirme seçeneklerini orta sahadaki Tolga ve Emre yerine kanatlar ve Kruse'den kullanınca sarı-lacivertlilerin etkinliği düştü. Perşembe günü Avrupa Ligi'nde kabus gibi bir maç oynayan Trabzonspor daha diri kaldı. Nwakame'nin yetenekleriyle tehlikeler yaratsalar da bunları değerlendiremediler. Oyunun temposu ise Türkiye Ligi standartlarına düştü. Maçın sonunda iki takım taraftarı da mutluydu. Trabzonspor aldığı puandan, Fenerbahçe ise oynanan oyundan.

FENERBAHÇE İYİ YOLDA

Geçen yılın uyutan Fenerbahçe takımı gitmiş. Topu kaptığı an rakip kaleyi düşünen hızlı bir Fenerbahçe gelmiş. Sağ bek, sol bek ve stoper pozisyonunda orjinal mevkisi olmayan oyuncular oynamasına karşın maçtaki istek umut verici. Vuruş becerileri biraz daha iyi olsa Gazişehir karşılaşmasındaki gibi maçı ilk yarıda bitirebilirlerdi. Kruse oyun aklıyla Fenerbahçe hücümuna büyük renk katıyor. Yeni transferlerin katılımıyla oyunlarını daha geliştirebilirler mi? Bunun yanıtını önümüzdeki maçlar verecek.

GENÇLERE GÜVENİN

Maçın en iyi oyuncuları iki takımın 20'li yaşların başındaki kalecileriydi. Birer gol yemelerine karşın hem Trabzonsporlu Uğurcan hem de Fenerbahçeli Altay maçta fark yaratan isimlerdi. Fenerbahçe daha çok pozisyona girdiği için Uğurcan maçın oyuncusu olmayı hak etti. Ancak Uğurcan'ın kullandığı toplarda zaman geçirmesi futbolseverleri rahatsız etti. Hakem Fırat Aydınus da Uğurcan'a ancak maçın son dakikalarında kart göstererek bu duruma göz yumdu. Buna 'profesyonellik gereği' diyenler olabilir ama gerçek futbolseverler hangi takımdan olursa olsun oyunun hızını kesen futbolculara tepki göstermeli. Hakemler de buna izin vermemeli.

SON SÖZ

Fenerbahçe, eksik pozisyonlarına rağmen zorlu ilk üç haftalık fikstüründen 7 puan çıkarmayı başardı. Sarı-lacivertiler milli maç arasından sonra bu kez ligde puan kaybetmeyen tek takım olan Alanyaspor deplasmanına gidecek. 6. hafta ise yaptığı flaş transferlerle kadrosunu güçlendiren geçen yılın şampiyonu Galatasaray'a konuk olacak. Bu korku tüneli gibi fikstürden Fenerbahçe az hasarla çıkarsa önü açılabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon