İmamoğlu’nun İstanbul’u kazanmasının ardından gündem değiştirdi

İstanbul’da yenilenen seçimlerde tarihi bir yenilgi yaşayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimin ardından dış politikaya yoğunlaşacak. Erdoğan, bu haftasonu Japonya’nın Osaka kentinde G-20 zirvesine katılarak ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmesinin ardından Çin’e geçecek. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelecek olan Erdoğan, daha sonra Bosna Hersek’e geçerek Güney Avrupa ve Balkanlar zirvesine katılacak.

Yayınlanma: 24.06.2019 - 22:19
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yenilenen İstanbul seçimlerini CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun 806 bin oy farkla kazandığının belli olmasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden İmamoğlu’nu tebrik ederken, dış politikaya yoğunlaşacağının işaretini verdi. Erdoğan, İmamoğlu’nu tebrik mesajında, “Bu ay sonu gerçekleştirilecek G-20 Zirvesi, Çin ziyareti ve ardından Güney Avrupa ve Balkanlar Zirvesi başta olmak üzere, Türkiye’nin önündeki tüm iç ve dış meselelere titizlikle eğilmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın seçim mesajında yapacağı dış ziyaretlerden söz etmesi, önümüzdeki dönemde iç siyaset yerine dış politikada atılacak adımların ön plana çıkartılacağı yorumlarına yol açtı.
Seçimin ardından Türkiye’nin önünde başta ABD ile yaşanan S-400 krizi olmak üzere dış politikada zorlu meseleler bulunuyor. Erdoğan, 28-29 Haziran’daki G-20 zirvesi çerçevesinde Japonya’da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek ve ABD’yi S-400 nedeniyle Türkiye’ye yaptırım uygulamaması konusunda ikna etmeye çalışacak. Erdoğan, Rusya’dan alınması kararlaştırılan S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatının Temmuz ayı ortasında başlayacağını açıklamıştı. S-400 teslimatının başlamasıyla birlikte Türkiye’ye yaptırım tehdidinde bulunan ABD’nin atacağı adımlar da bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 zirvesinin ardından Çin’i ziyaret ederek Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşecek. Erdoğan, Çin’in ardından da Bosna Hersek’e geçerek Güney Avrupa ve Balkanlar zirvesine katılacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler