İngiltere AB Komisyonu'nun önerisini reddetti

İngiltere, AB Komisyonu'nun, gelecekteki olası mali krizlerde finans sisteminde sıkıntı yaratmasını engellemek için doğrudan ulusal fonlara gidecek, bankacılık sektörüne yönelik ön vergi sistemi önerisine karşı çıkıyor.

Yayınlanma: 27.05.2010 - 09:05
Abone Ol google-news

İngiltere'nin itirazını manşetine taşıyan Financial Times (FT) gazetesi, İngiltere'nin, oluşturulacak banka vergisinin "ahlaki bir risk" taşıyacağını savunduğunu ve bu nedenle karşı çıktığını yazdı. Gazete, İngiltere'nin, önerilen vergilerle toplanan fonların bankalara "Nasıl olsa kurtarılacağız" güveni vermesinden endişe duyduğunu kaydetti.

FT, Fransız yetkililerin de benzer endişeler taşıdığını aktararak, önerilen planın gelecek ay AB liderleri tarafından ele alınacağını bildirdi. Gazete ayrıca, bankacılık vergisi önerisine küresel düzeyde desteğin arttığını ancak, Londra'da bulunan Amerikan Hazine Bakanı Tim Geithner'in, farklı ülkelerin bu işi farklı yöntemlerle yapmalarının muhtemel olduğunu söylediğini bildirdi.
AB Komisyonunun, iç pazardan sorumlu üyesi Michel Barnier, üye ülkelerin zor durumdaki bankaları canlandırmak ya da yeniden düzenlemek amacıyla ulusal fonlar oluşturmasını ve bu fonun da mali sektörden alınacak bir vergiyle oluşturulmasını öngören bir teklif hazırlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler