İş Sanatta iki yıldız daha parladı

İş Sanat Parlayan Yıldızlar projesinin 28 Ocak Pazartesi akşamı Millî Reasürans’taki konserinde 11 yaşındaki kemancı Deniz Yakın ve 17 yaşındaki piyanist Serdar Yekta Elmas’ı dinledik.

Yayınlanma: 30.01.2019 - 15:27
Abone Ol google-news

Mersin Üniversitesi’nde eğitimine Gürcü hocası Lily Tchumburidze ile devam eden, Grumiaux 11. Keman Yarışması ve Uluslararası 5. Roma Müzik Yarışması’nda kendi kategorisinde birincilik ödüllerini kazanan Deniz Yakın, konserin ilk bölümünde Gürcü piyanist Marine Jintcharadze eşliğnde Spohr, Wieniavski, Sarasate, Ries, Falla, Brahms, Litvinov’un eserlerini peş peşe ve ezbere yaşından umulmayacak bir olgunlukta seslendirdi.

Konserin ikinci yarısında ise, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuvarı Burcu Aktaş Urgun sınıfında eğitimini sürdüren piyanist Serdar Yekta Elmas, Bach, Beethoven, Chopin, Liszt, Kreisler-Rahmaninov’un eserlerini dinledik.

2014 yılında Belçika’daki Cesar Franck Uluslararası Piyano Yarışması’na katılmaya hak kazanan, İtalya’da düzenlenen Piano Talents 4. Uluslararası Piyano Yarışması’nda ikinci olmayı başaran Elmas, eserlerini notaya bakmadan büyük bir olgunlukla seslendirdi.

Meriç Soylu anısına 2013 yılında başlatılan bu projede yer almaktan çok gurur duyduklarını söyleyen yıldızları her yaştan dinleyici ve çok sayıda MSGSÜ öğrencisi hayranlıkla izledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler