İş yapmakta zorlanan turkuaz taksi sürücüleri İBB'ye başvurdu

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yüzde 15 pahalı tarifeye sahip olan İstanbul’da 350 turkuaz taksinin iş yapmakta zorlandığını bildirdi. Turkuaz taksiler İBB'ye başvurarak tekrar sarı renge dönmek istiyor.

Yayınlanma: 06.01.2020 - 09:01
Abone Ol google-news

Dünya Gazetesi’nden Aysel Yücel’in haberine göre; İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Bu taksiler piyasada yüzde 15 daha yüksek ücretle çalışıyorlar ancak halkta taksi için sarı renk algısı oturduğu için, iş yapmakta zorlanıyorlar. Bu sebeple İBB'ye gittik. Onay alırsak isteyen sarı renge dönebilecek” dedi. İstanbul'da bekledikleri ilgiyi göremeyen turkuaz renkli lüks taksi sahipleri, sarıya dönmek için İBB'nin kapısını çaldı.

‘İBB’DEN KARAR BEKLİYORUZ’

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul'da 350'ye yakın turkuaz taksi olduğu bilgisini vererek, “Bu taksiler piyasada yüzde 15 daha yüksek ücretle çalışıyorlar ancak halkta taksi için sarı renk algısı oturduğu için, iş yapmakta zorlanıyorlar. Bu sebeple onlar adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile konuşuyoruz. Taksicilerin talebini ilettik, bir karar bekliyoruz. İBB'den beklediğimiz onayı aldığımız takdirde isteyen, açıklanacak karar sonrası sarı renge dönebilecek. Sarı renge dönenler normal tarifeden devam edecek, istemeyenler yüzde 15 pahalı tarife ile devam edecek” diye konuştu. Mavi taksilere sarıya dönüş izni çıkması durumunda birçok taksicinin üst segmentteki aracını satarak, daha düşük segmentli araç alması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler