İşçiler oturma eyleminde

Keşan'da, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi belediye işçileri, kıdem tazminatının kaldırılacağına yönelik iddialar nedeniyle oturma eylemi yaptı.

Yayınlanma: 21.09.2011 - 13:07
Abone Ol google-news

Keşan Belediyesi'nde çalışan ve DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi işçileri, eski itfaiye binası önünde toplandıktan sonra, çeşitli sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Genel-İş Sendikası Trakya Şubesi Mali Saymanı Salim Şen, Atatürk Anıtı önünde yaptığı açıklamada, dünya ülkelerinin istihdamı artırıp, işsizlikle mücadele ederken, Türkiye'de bunun tam tersinin yapılmakta olduğunu ileri sürdü.

61. Hükümet'in programında kıdem tazminatının kaldırılması, esnek çalışmanın yaygınlaştırılması, özel istihdam bürolarının açılması ve bölgesel asgari ücretin yapılandırılması gibi doğrudan işçileri ve emekçileri hedef alan konular bulunduğunu iddia eden Şen, şunları söyledi:
''Kıdem tazminatı tüm dünya ülkelerinde var olan ve en yaygın ödeme şekillerinden biridir. Bu ödeme biçimi ülkelerdeki miktarı ve uygulama koşulları, ülkenin geleneklerine, sendikal örgütlenme özgürlüğüne, toplu iş sözleşmelerindeki düzenleme ve toplumun sosyal sistemlerine türlerine göre farklılık gösterebilir.

Ülkemiz sendikal özgürlüğün olmadığı, kayıt dışı çalıştırmanın yoğun yaşandığı bir ülke. Kayıt dışı çalışan işçinin kıdem tazminatı alması mümkün olmayacağına göre, kayıt dışını engellemek, işçilerin üzerindeki vergi ve SGK primini düşürerek, işçi ve işletmeler üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi işsizlik ve kayıt dışı çalışmayı da engellemiş olacaktır.''

Bazı siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcilerininde desteklediği eylemde, işçiler 5 dakika oturma eylemi yaptı. İşçiler, oturma eyleminin ardından olaysız dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler