İşçilerden toplu intihar girişimi

AKP’li Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak tarafından işten çıkarılan 85 işçi, dün sabah sabah saatlerinde seslerini duyurmak için ikinci kez intihar girişiminde bulundu.

Yayınlanma: 16.08.2019 - 15:50
Abone Ol google-news

Toplu halde su deposuna çıkan işçiler, haksızlığa uğradıklarını belirterek işlerine geri dönmek istediklerini ifade etti. İşçiler işlerine dönene kadar eylemlere devam edeceklerini belirterek “ Kimse çocuklarımızın rızkıyla oynamasın. işlerimizi geri istiyoruz. Bizler terörist değiliz” dedi.


İşçilerin sesini duyan İlçe Kaymakamı Mehmet Keklik eylemcileri Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile görüştürdü. Vali Abdullah Erin işten çıkarılmayla ilgili komisyon kurulacağını ve haksızlık varsa giderileceği sözünü vermesi üzerine işçiler eylemine son verdiler.

Yaşanan bu gelişme üzerine, kente gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la birlikte olan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, telefonla işçilere seslendi. Sesi megafona verilen Vali Erin, haksız şekilde işinden çıkarılanların işlerine döneceğini söyledi. Bakan Akar’la birlikte olduğu için Ceylanpınar’a gidemeyen Vali Erin, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl’ın başkanlığında oluşturulan heyetin Ceylanpınar’a gitmesi talimatını verdi. İlçeye gidecek olan Vali Yardımcısı Ufuk Akıl ve beraberindeki heyet, burada işçileri tek tek dinleyecek. İşten atılanların hepsinin durumunun inceleneceği ve haksız çıkarılanlar varsa işine geri döneceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler