İspanya'da Fenerbahçe tutulması

Fenerbahçe Ülker İspanya'da bir türlü uyanamadı... Galibiyete daha fazla ihtiyacı olan Laboral Kutxa, TOP 16'daki en vasat oyunlarından birini sergileyen sarı-lacivertlileri 93-76 mağlup etti ve grubu 4. sırada bitirmenin hesaplarını yapan diğer temsilcimiz Anadolu Efes'i üzdü.

Yayınlanma: 03.04.2015 - 00:18
Abone Ol google-news

Turkish Airlines Euroleague TOP 16 F Grubu'nda Fenerbahçe Ülker, Laboral Kutxa ile karşılaştı. İspanya'daki mücadeleye konsantre olmakta zorlanan sarı-lacivertli temsilcimiz, rakibine 93-76 mağlup oldu. Çeyrek finale kalma adına kritik bir galibiyet elde eden Labroral, bir diğer temsilcimiz Anadolu Efes ile çekişmesini son haftaya bıraktı.

TOP 16 F Grubu'nda ilk maçta İstanbul'da 91-90 galip gelen Fenerbahçe Ülker, İspanya'daki mücadeleye durgun başladı. Bir diğer temsilcimiz Anadolu Efes ile çeyrek final hesapları yapan Laboral, ilk dakikalarda Fabien Causeur ve San Emeterio ile skor üstünlüğünü ele geçirdi. Sarı-lacivertli temsilcimiz oyuna konstanre olmakta zorluk çektiği bölümde rakibine yetişemedi ve ilk periyod 21-14 Laboral Kutxa üstünlüğüyle geçildi.

Fenerbahçe Ülker ikinci çeyrekte de senaryoyu değiştiremedi. Oyuna odaklanmakta bir türlü gelişim gösteremeyen temsilcimiz her iki potada da rakibine zorlandı. Sarı-lacivertlerin canını yakan istatistik 10 top kaybı olurken, ev sahibi takım bu fırsatı iyi değerlendirdi ve devreyi de 42-29 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğin başlamasıyla Obradovic'in öğrencileri daha dinç bir görünüm sergiledi. Goudelock'ın sayılarıyla farkı 5'e kadar indiren Fenerbahçe rakibine molayı aldırdı. Ancak mola dönüşü hızlı hücumlarla geri dönen Laboral Kutxa temsilcimize 12-0'lık seriyle cevap verdi. Oyun kontrolünü elinden bırakmayan İspanyol temsilcisi son on dakikaya 61-47 üstünlükle geçti.

Maçın ilk dakikasından itibaren temsilcimizin üzerine yapışan durgunluk dördüncü çeyrekte de sarı-lacivertli formanın üzerindeydi. TOP 8 adına varolma mücadelesi olarak maça iyi konsantre olan Laboral Kutxa, Fenerbahçe Ülker'in kendisine yaklaşmasına hiç şans tanımadı. Seyircisi karşısında temsilcimizi 93-76 mağlup eden Laboral 6. galibiyetine uzandı ve çeyrek final umutlarını canlı tuttu.
 
Kutxa'da James Mike 19, Adams Darius, Fabien Causeur ve San Emeterio 15'er sayıyla oynadı. Fenerbahçe Ülker'de ise geçtiğimiz ayın MVP'si Nemanja Bjelica 17 sayı 10 ribaunt üretirken Jan Vesely 13 sayıyla katkı verdi.

13. haftada 3. mağlubiyetini alan Fenerbahçe Ülker gelecek hafta evinde Anadolu Efes'i konuk edecek. Laboral Kutxa ise Unicaja Malaga ile karşı karşıya gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler