İspanyol Prenses sanık sandalyesinde

İspanya’da ilk kez bir Kraliyet Ailesi mensubunun yargılandığı ‘Noos davası’ Palma de Mallorca kentinde başladı.

Yayınlanma: 11.01.2016 - 12:08
Abone Ol google-news

İspanya Kralı Felipe’nin ablası Prenses Cristina (50) ve eşi Palma Dükü İnaki Urdangarin, yolsuzluk suçlamalarıyla sanık sandalyesine oturdu. Yaklaşık 600 gazetecinin takip ettiği davada, toplam 18 kişi yargılanıyor.

Adını kâr amacı gütmeyen spor kuruluşu ‘Noos Enstitüsü’nden alan davada, Prenses’in eşi Urdangarin ve ortağı Diego Torres’in enstitüyü kullanarak ihale aldıkları iddia ediliyor.

Yönetim Kurulu’nda Prenses Cristina’yı bulunduran Urdangarin ve ortağının, ihalelerden gelen 5,6 milyon Euro kamu parasını paravan şirketlere havale ettikleri kaydediliyor. Daha sonra ise bu paraların bir kısmını vergi cenneti ülkelerdeki şahsi banka hesaplarına yönlendirdikleri öne sürülüyor.

İddianamede ayrıca, Prenses ile Urdangarin’in ortak olduğu Aizoon şirketi aracılığıyla kara para aklandığı ifade ediliyor. Prenses suçlu bulunması halinde 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. İnaki Urdangarin için ise 19 yıl 6 ay hapis isteniyor. 18 sanık hakkında istenen hapis cezalarının toplamı 100 seneyi buluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon