İstanbul Barosu Haşim Kılıç'ı istifaya çağırdı

İstanbul Barosu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı istifaya davet etti. Baro, Anayasa'yı ihlal etmekle suçladığı Kılıç'ın son açıklamalarını da "yasal çerçeveleri ve hukuki nezaketi aşan açıklamalar" olarak değerlendirdi. İstanbul Borosu, Kılıç'ın "siyasi iktidarın her uygulamasına arka çıktığı"nı da ifade etti.

Yayınlanma: 27.12.2008 - 08:21
Abone Ol google-news

İstanbul Barosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a ağır eleştiriler yöneltildi.

Baro açıklamasında, Kılıç'ın "siyasi iktidarın her uygulamasına arka çıktığı"nı ve "yeri geldiğinde bir diğer yüksek mahkeme kararını 'siyasi iktidar anlayışıyla' eleştirdiğini" belirtti. Baro Kılıç'ın, Mahkeme Başkan Vekili Osman Püksüt’ün polis tarafından izlenmesi olayının üzerinde durmamasına da tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:
"Kılıç, daha önce Mahkeme Başkanvekili'nin polis tarafından izlenmesi olayının üzerinde hiç durmamış ve bu konuda en ufak bir açıklama yapma gereği dahi duymamıştır."

"Mahkeme Başkanının yaptığı bireysel işlemleri ve kişisel görüşlerini mahkemeye mal etmesi onaylanacak bir davranış olmadığını" bildiren İstanbul Baro'su, Kılıç’ın 8 mahkeme üyesinin karşı çıkmasına rağmen Danıştay kararıyla ilgili açıklama yapmasının ise Anayasa Mahkemesi’nin saygınlığını zedelediğini ifade etti. Baro, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın son açıklamalarını da "yasal çerçeveleri ve hukuki nezaketi aşan açıklamalar" olarak değerlendirdi.

Sonuç olarak, "başka kurumları Anayasayı ihlal etmekle suçlayan Haşim Kılıç'ın bizzat kendisinin Anayasa'yı ihlal ettiği" yazılan açıklamada,  "Sayın Haşim Kılıç'ı Yüksek Mahkeme'nin saygınlığını daha fazla zedelememesi için istifaya davet ediyoruz" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler